El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guardans denuncia, ja a Barcelona, la manca de coordinació europea
  • CA

L’eurodiputat de CiU, Ignasi Guardans, ha arribat aquest dissabte a la tarda a Barcelona, on emocionat ha relatat els fets viscuts al costat de la delegació de la comissió de Comerç Exterior del Parlament Europeu, i ha aprofitat per denunciar la manca de coordinació de la diplomàcia europea en aquest context de crisi. ‘Són moments en què Europa ha de demostrar que existeix’, ha dit l’eurodiputat, que ha assegurat que a Bombai la ‘ciutadania europea no ha existit’.

Aquesta manca de coordinació s’ha exemplificat, segons la narració de Guardans, amb la dificultat alhora d’aconseguir la documentació necessària per evacuar el país de determinats consolats, o la manca de ‘transparència’ de la presidència de torn francesa de la UE. La major crítica ha estat, però, pel cònsol alemany, qui ha tingut un paper ‘lamentable’, en paraules de Guardans, en preocupar-se exclusivament dels ciutadans alemanys.

En relació amb l’actuació de la diplomàcia espanyola, Guardans ha assegurat que tant l’ambaixador com el cònsol espanyols, i la dona d’aquest darrer, han estat ‘pendents’ d’ells. L’única crítica que ha fet l’eurodiputat ha estat en relació amb la mida de l’avió que l’estat espanyol va enviar per evacuar els seus ciutadans, massa petit per a totes les persones que calia transportar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa