Guanyem Catalunya reclama “unitat estratègica” a JxCat i ERC

El partit de Dolors Sabater crida a superar les "costures de partits"

Guanyem Catalunya, que forma part de la coalició CUP-Un Nou Cicle per Guanyar, reclama “responsabilitat” i “maduresa” a les formacions independentistes per afrontar els pròxims dies. A través d’un comunicat, el partit que lidera Dolors Sabater defensa que s’hauria de “prioritzar” resoldre les principals urgències socials abans de les diferències entre partits. “Cal superar les costures de partits i les contradiccions identitàries i ideològiques”, afegeix la formació. A més, adverteixen que la unitat estratègica de les forces independentistes i sobiranistes és “l’única manera” de garantir un “nou embat democràtic” amb l’estat espanyol. Guanyem Catalunya constata que Catalunya fa massa temps que es troba en un “bloqueig” que els “preocupa” i, segons admeten, els “avergonyeix”. I lamenten que davant d’una situació de “múltiples crisis” els representants polítics no estiguin a l’alçada del que la ciutadania necessita.

En aquest context, ha elogiat la “maduresa” de la CUP-NCG per haver convocat la reunió amb ERC i JxCat dimecres passat de la qual en va sortir uns compromisos de mínims per intentar desencallar la investidura. “En el procés d’aplicar i complir tots i cadascun dels acords aprovats dimecres, en tota la seva dimensió, cal seguir actuant amb aquesta mateixa responsabilitat política. El moment actual requereix que tots els partits independentistes i sobiranistes mantinguem l’acord i que assumim les responsabilitats que pertoquin en coherència amb els resultats electorals”, defensen.

Per a Guanyem Catalunya, una repetició d’eleccions suposaria un “nou cop al moviment independentista” així com la possibilitat de perdre l’actual correlació de forces d’esquerres. A més, afegeixen que la gran majoria de votants que van conformar el 52% el 14-F no comprendria tornar a eleccions.

Comentaris

    FUERA LA OLIGOCRACIA 14/05/2021 6:44 pm
    Amb fa molta rabia vom els politics utilitza la ideología de la independencia per manipular a la gent. Ells saben ven be que CATALUNYA no t dret a l' AUTODETERMINACIO encara que fosi el 100%. Daixeu de manipularnos. Cuant no deixa vota son faichistas, pero si posa una lley para prohivir ub dret gundemental no son molt democratic...
    Pep 14/05/2021 6:43 pm
    Dolores Sabater te dejaste utilizar por ERC con esa primera reunión que tuvisteis y ahora lo quieres arreglar? Nunca debiste aceptar una reunión a dos. Si lo tres partidos sois imprescindibles, los tres tenéis que sentaros a la vez, y cada vez que haga falta hasta llegar al acuerdo. O acaso no es cierto que la cosa aquí no va de partidos sino de independencia?

Nou comentari