La grip s'apropa al nivell epidèmic a Catalunya

Un pacient sent vacunat
Un pacient sent vacunat | Artur Ribera

L'activitat gripal s'apropa al nivell epidèmic, segons el Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) corresponent a la primera setmana de l'any, publicat aquest dijous. Durant la primera setmana de gener, la taxa d'incidència de síndromes gripals registrada per la xarxa sentinella -encarregada de recollir les dades- ha estat de 94,46 casos per cada 100.000 habitants, xifra que es correspon a un nivell proper al llindar epidèmic d'aquesta temporada, establert en 110,7 casos per 100.000 habitants. Segons el model predictiu, l'activitat gripal durant la segona i tercera setmana de l'any tindrà un nivell epidèmic de baixa intensitat a tot el territori.

 

Els responsables de Salut Pública recomanen als grups de risc que es vacunin contra la grip. Aquests grups són les persones més grans de 60 anys, les embarassades i els malalts crònics i amb factors de risc de totes les edats. També recomanen que es vacunin els professionals sanitaris perquè estan molt exposats a la infecció i poden ser transmissors del virus.Comentaris
Miquel
Hay mucha más gripe de la que refleja esta noticia.Mucha gente (yo mismo ) he pasado la gripe en mi casa, sin formar parte de esta estadística.
JordiP
Vaja! Doncs veurem com ens en sortim. Jo aquest any estic vacunat de l'antigripal, però porto dos mesos amb un encostipat de categoria, si bé en plà "muntanyes ruses". Ara mateix tinc un nas ocluït, però aquest matí rajava com una font.
Gombau
jordiP, el meu cas semble calcat al teu. Vacunat de la grip i per la Neumonia però amb un constipat amb alts i baixos des de fa sis setmanes. Finalment avui he anat al metge i em toca prendre tres dies d'antibiòtic. Veur'em!

envia el comentari