Graupera alerta que cada cop és més ampla "l'escletxa" entre la gent que va defensar l'1-O i els seus polítics

L'impulsor de 'Primàries per la República' considera que la "cultura política" que va néixer a nivell social a partir del referèndum continuarà creixent gràcies a la ciutadania

 

El periodista i filòsof Jordi Graupera
El periodista i filòsof Jordi Graupera | ACN

El filòsof Jordi Graupera ha assegurat aquest dimecres a la presentació del seu llibre 'Una proposta per a Barcelona' que "l'escletxa" entre la gent que va defensar l'1-O i els seus representants polítics "cada cop és més ampla". L'impulsor de 'Primàries per la República' ha afirmat que passat el primer "xoc emocional de la repressió" torna a emergir l'anàlisi del que no s'ha fet bé i ha avisat que "s'intenta vendre com a política el que només és moralitat paralitzant o renúncia". En referència a aquesta idea, Graupera ha considerat que no creu que hi hagi un canvi de rumb en cap sentit, sinó que més aviat el contrari. Per altra banda, també ha considerat que la "cultura política que va néixer a nivell social a partir de l'1-O continuarà creixent, que cada cop incorporarà més gent a la idea de que cal fer alguna cosa", i que aquesta "cosa" no l'han de fer alguns polítics, o uns líders de partits, sinó la ciutadania, com també va fer l'1-O.


 

En referència al llibre que ha presentat 'Una proposta per a Barcelona' amb pròleg de Clara Ponsatí, Jordi Graupera ha exposat que el llibre documenta "un moment que el volem de canvi" però que partia d'un anàlisi que deia que el catalanisme està mort com a ideologia política que ha estat present a la societat en els darrers 150 anys. Per contra, ell ha defensat que l'1-O va ser el dia que la gent va portar "el catalanisme allà on no havia estat". Graupera ha reconegut que el 20 de març del 2017, durant la conferència al Teatre Victòria sobre la seva proposta, hi havia la sensació "d'exageració" per tal de fer valer el projecte que estava fent. Després de quatre mesos, l'impulsor de 'Primàries per la República' ha assegurat que la "degradació és real" i que és més ràpida del que ell mateix preveia.
Comentaris
Giro
Quanta raoo tens, VOTARÈ LA CUP
Josep
"Quanta raoo tens, VOTARÈ LA CUP" quina absurditat... llegeixo una notícia i decideixo votar a la CUP... absurd!!!!! Igual d'absurds com els comentaris que vindran després!
Ens varen trair
La gent va defensar l'1-O. Però els polítics ni havien preparat res ni tenien ganes de fer res més que unes noves autonòmiques. Per això tenien més por de la gent que de l'estat espanyol. És impensable que la gent que ens ha enganyat continui en política activa. ERC i PDECat han de dissoldre's i demanar perdó. Calen nous partits.
Un demagog de disseny.
Sobretot amb els que estan a la presó. Ets un demagog i un fantasma. S'ha de tenir molt pocavergonya per fer aquest tipus de discurs. La república es construeix treballant i no dient bajanades.
JordiP
Es pot saber què co.ny proposes, Graupera? Res, oi? Res que no sigui fer-te president a tú, oi? Vinga, va, deixa-ho estar, xaval, que sembles estar en contra de tot i en favor de res. Aixó sí, words, words, words. Si tant republicà i independentista ets, com és que no et van trincar el 1-O o més tard? O, és que les puyites a CDC i ERC et fan de salconduit? Estàs ajudant l'Asnar per tal que es compleixi allò que diu de que abans es trencarà Catalunya?
Pau
Sr. graupera si te ganes de tocar lo que no sona, afegeixis al Sr. valls i ja sereu dos.
Un filósofo es lo que nos hacía falta para culminar el proceso constituyente
Y también un pez que sepa montar en bicicleta. La alcaldesa consagrada al poliamor ya la tenemos. También tenemos a los chicos de Arrán, que nos protegen de los autobuses turisticos heteropatriarcales. Con mucho menos que eso Lenin y Robespierre hicieron maravillas. ¡¡Tardaremos diecisiete meses, dieciocho, a lo sumo y una lluvia de bendiciones caerá sobre nuestras desprevenidas cabezas!! Solo un facha casposo podría pensar que todo el asunto tiene pinta de ser un timo monumental.
Filòsof ? com Plató .
Quina plaga de filòsofs entre tu i el teu amic Dedéu , i aquest de "Ens varen trair" ERC i el PDeCAT s´ha de disoldre, molt bé i la CUP , la gran CUP què? i aquest xicots i xicotes de JxCAT què , ahir eren del PDeCAT , la Artadi i altres i el Puigdemont què també que plegui i es disolgui? , au va un altre com el Graupera i el seu discurs fatalista com la Ponsatí tots dolents menys el President que en tot cas hauria de ser el màxim culpable.
Ppkillo
A mi la filosofia no em serveix per tancar un narcopis.
Tens raó Graupera
QUE GUANYI EL MILLOR PROJECTE. PROU D’AGUANTAR MEDIOCRITAT. ELS POLITICS HAN D’ESTAR A L’ALTURA DELS CIUTADANS I NO REBAIXAR SEMPRE LES ESPECTATIVES.
Prou sectarisme
El sectarisme d´ERCCUPPDCAT el vam superar aparentment gràcies a la pressió social i a les bases d'aquests partits i es va aconsseguir que treballessin conjuntament, i amb desgana, per la independència. Ara caldrà tornar-hi.

envia el comentari