Graupera activa contactes per les primàries de l’independentisme

 

El periodista i filòsof Jordi Graupera ha explicat que en les pròximes setmanes es reunirà amb representants dels grups municipals independentistes del PDeCAT, ERC, CUP i Demòcrates, entitats sobiranistes així com amb l’exconseller i exdelegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, que fa uns dies no va descartar presentar-se a unes primàries sobiranistes. Després que l’Associació per a la Participació Política a Catalunya (AppCAT) que impulsa unes primàries a Barcelona hagi assolit les 30.000 firmes, Graupera ha explicat que se sotmetrà a votació dels adherits un borrador del reglament de primàries. Així mateix, en roda de premsa des del Col·legi de Periodistes, la plataforma ha avançat que està organitzant actes per debatre sobre unes primàries obertes de l’independentisme a Barcelona i per organitzar als més de 670 voluntaris adherits a la seva proposta.

 

Graupera ha enviat cartes sol·licitant una reunió a representants dels grups sobiranistes de l’Ajuntament així com a la candidata del PDeCAT, Neus Munté, que ha guanyat les primàries a Carles Agustí, i a Ferran Mascarell. En referència a l’exconseller, Graupera ha qualificat de “magnífica notícia” que no descarti presentar-se en unes primàries. “És el que busquem”, ha afegit.

 

Els actes que l’Associació per a la Participació Política a Catalunya (AppCAT) ha organitzat serviran per generar debats “robusts” i coherents al voltant de la “idea de primàries”, segons ha explicat Graupera. 

El primer acte tindrà lloc el pròxim dimarts dia 29 de maig a la nau Bostik. Graupera ha deixat “molt clar” que aquest acte no servirà perquè els ponents i els convidats s’adhereixin a la seva proposta sinó per generar debats per decidir les polítiques de Barcelona. “Aquest acte no servirà perquè els convidats ens donin suport, són gent que a priori no es troben dins l’espai polític que representem”, ha assegurat el periodista i filòsof.

 

El segon acte es celebrarà el dia 5 de juny amb l’objectiu d’organitzar els gairebé 700 voluntaris per encarar les primàries. Segons Graupera, “s’intentarà reunir un nombre rellevant de voluntaris” per a posteriori crear un acte en el qual “a partir d’aportacions amb esperit de primàries” els signants puguin començar a generar continguts. Així doncs, el centre d’aquest acte seran els voluntaris.

 

A més, Graupera ha informat que aquesta setmana es presentarà un esborrany de reglament sobre les primàries. El filòsof ha justificat que aquest serà un esborrany perquè estan oberts a negociar amb altres partits i candidats i perquè es consultarà als voluntaris les “qüestions claus” de funcionament de les primàries.

Nou comentari