Grau (Cs): “No soc partidària de fer cordons sanitaris ni a Otegi ni a Vox”

La portaveu adjunta de Cs afirma que Illa "no està fent oposició" al Govern perquè busca "tornar a la 'sociovergència'"

La portaveu adjunta de Ciutadans al Parlament, Anna Grau, s’ha mostrat contrària a establir un cordó sanitari a Vox argumentant que no creu que s’hagi d’aplicar a “ningú”: “Si no soc partidària de fer-ho amb Otegi, com ho seré amb gent que no ha matat mai ningú?“, s’ha preguntat en una entrevista a l’ACN, en què ha descrit la mesura com “una gran hipocresia”. D’altra banda, la diputada liberal ha assegurat que el líder del PSC, Salvador Illa, “no està fent oposició” perquè vol “tornar a espais propis de la ‘sociovergència’ i a “revifar-la amb nous protagonistes”. “És molt legítim, però això no és vot útil, ni fer oposició, ni defensar els interessos dels catalans constitucionalistes, que són moneda de canvi”, ha lamentat.

En la mateixa línia, ha afegit que “probablement l’objectiu dels socialistes no sigui tant fer oposició al govern nacionalista com entrar en un nou repartiment de quotes del poder“. Així, ha argumentat que, com que el PSC “no acaba de trobar el seu paper” i veu “un fotimer” dels seus diputats que no sap “a què es dediquen”, el grup parlamentari de Ciutadans ha d’assumir la feina dels “altres”.

La portaveu liberal ha assenyalat que el fet que Cs es veiés durant un temps “com un possible partit de govern en el conjunt d’Espanya” va “desdibuixar” la seva funció a Catalunya perquè va projectar una sèrie de “servituds”. Tot i això, ha valorat que el seu espai a la política catalana “torna a ser nítid i més necessari que mai”, i mig any després de ser elegida diputada per primera vegada, Grau s’ha mostrat “molt motivada i il·lusionada” d’haver fet el pas a la política institucional.

Possibles aliances amb el PP

D’altra banda, la diputada constitucionalista ha criticat els moviments del Partit Popular per atraure polítics de Cs a les seves files: “Una de les coses més lletges que he vist els últims mesos en política espanyola és l’intent per part del PP a nivell espanyol d’intentar captar trànsfugues de Cs de molt mala manera”, ha apuntat. Tanmateix, no ha descartat “aliances, coordinacions o acords” amb els populars a Catalunya en unes pròximes eleccions “des del respecte” i sense que signifiqui la renúncia de les sigles de cap dels dos partits.

Desconfiança en el rol del Govern en l’ampliació del Prat

Tot i que Ciutadans ha valorat positivament l’acord d’ampliació de l’aeroport del Prat entre l’executiu espanyol i el català, sempre que tingui el vistiplau de la Comissió Europea, Grau ha denunciat que el Govern “demani els diners” i “no expliqui en què es gasten”. “Perfectament, els diners que potser haurien d’anar al Prat poden acabar pagant una ambaixada catalana a Kuala Lumpur, per aquesta mateixa lògica”, ha apuntat. En aquest sentit, s’ha mostrat “preocupada” que el govern espanyol no estigui “pendent” d’aquestes qüestions, malgrat que ha reconegut que és “difícil” que “el teixit social, empresarial, econòmic i ecològic” permeti qualsevol irregularitat.

Comentaris

  miquel puigpelat. 19/08/2021 8:27 am
  Que algú li expliqui què és un cordó sanitari, que segur que no ho sap. De tota manera, C's te els dies comptats. Que es posi un clavell al cap i balli per "soleares", que és lo seu.
  egs 19/08/2021 8:59 am
  La lletjor de la seva cara traspua dolenteria
  RAMON A 19/08/2021 10:27 am
  Especimen entre bort i malalt
  Ricard 19/08/2021 11:17 am
  La vostra policia, amb el vostre suport entusiasta al "a por ellos", en sap molt de fer cordons sanitaris als catalans quan volem anar a votar. Paradoxal oi, xenòfobs?
  Tano 19/08/2021 12:08 pm
  Quina dona més impresentable.
  federalista 19/08/2021 12:33 pm
  jajajaj aquesta dona era indepre pero ha vist el timo de la indapandenchia, i que us enganyen com a xinesos, i s'ha fet normal i aixo fot oi jajaja apa a cascar-la indepres enganyats.
  Mala pecura 19/08/2021 5:17 pm
  La ana deGRAUdada, només aplica el seu cordó feixista, a la democràcia i a Catalunya

Nou comentari