El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pla per millorar l’atenció a les víctimes de violència masclista
  • CA

El Govern té com a un dels objectius principals millorar la resposta institucional davant de casos de violència vers les dones. L’executiu català ha estudiat aquest projecte a la reunió de la Comissió nacional per a una intervenció coordinada contra la violència masclista que s’ha celebrat aquest dimecres. Les eines en què es vol basar el Govern per assolir aquest fi són dues: un nou Protocol d’actuació davant feminicidis o temptatives d’aquest tipus de crim i l’actualització del Protocol marc per l’abordatge de la violència masclista.

Aquest últim document serveix per impulsar una actuació coordinada entre els diferents àmbits institucionals davant de casos de violència vers les dones. El Govern vol que la modificació del protocol generi una metodologia específica per l’anàlisi de cadascuna de les situacions.

La consellera d’Igualtat i Feminisme, Tània Verge, ha assegurat durant la reunió que la intenció del Govern és oferir una resposta més individualitzada a les dones. Verge ha explicat algunes de les accions previstes són: ampliar els serveis de la xarxa especialitzada, enfortir la coordinació de les entitats de prevenció i atenció amb els ens locals o millorar l’accés a la prestació i les indemnitzacions a les dones que hagin patit violència, així com als seus fills. La consellera d’Igualtat i Feminisme ha manifestat que “no hem de fer que les dones s’adaptin als serveis existents sinó que els serveis s’han d’adaptar a les necessitats de les dones“.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat durant la reunió de la Comissió que el Govern destinarà recursos i assumirà els canvis en la resposta institucional davant la violència masclista. El líder de l’executiu ha remarcat la importància d’evitar la revictimització i fomentar l’acompanyament en la reparació dels danys.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a octubre 14, 2021 | 07:43
    Català octubre 14, 2021 | 07:43
    Molt bé. I dels homes maltractats, qui en parla?. És clar, una dona maltractada és una victima (sense cap mena de dubte). I un home maltractat per la dona?. Doncs és un calçasses, la riota de tots. Conec dos cassos frapants, un en que l'home s'ha refugiat en l'estudi i l'escriptura- amb resultats notables- i l'altre en que ell, empés per la dona, cometé un desfalc. Es salvà de la presó gràcies a la benevolença i comprensió de l'empresa on treballava. Divorci i...... llibertat.
  2. Icona del comentari de: N a octubre 14, 2021 | 11:39
    N octubre 14, 2021 | 11:39
    Dones maltractades sempre que siguin heteros oi? Perquè si són lesbianes que les bombin, i si són homes hetero o homes gai exactament el mateix. El feminisme diu lluitar per la igualtat, però els seus actes són pura misandria sexista i homòfobia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa