El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern vol ajudar les víctimes de delictes d’odi a pagar-se la cirurgia plàstica
  • CA

El Govern de la Generalitat es planteja crear un ajut econòmic per fer front a les despeses de les intervencions quirúrgiques d’aquelles persones que han estat víctimes de delictes d’odi. L’executiu es faria càrrec del cost d’aquelles cirurgies que tinguessin com a objectiu reparar el dany físic derivat d’aquest tipus d’agressions. Segons l’Agència Catalana de Notícies, una de les condicions per ser beneficiari d’aquest ajut serà que existeixi una sentència ferma que confirmi l’existència de l’agressió.

A més, el Govern també estaria valorant la possibilitat de fer front a una altra prestació dirigida a cobrir el sepeli, trasllat o repatriació de víctimes de violència de gènere. En aquest cas, l’executiu concediria aquest ajut econòmic a les famílies amb necessitats econòmiques que hagin estat perjudicades per la mort d’una dona víctima d’un crim masclista.

Totes dues propostes han estat incloses al projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos. De moment, el Govern de la Generalitat té feina a fer fins a l’aprovació d’aquest document, ja que encara no ha aconseguit el suport d’un dels seus socis de Govern com és la CUP. Els cupaires ja han avançat en reiterades ocasions que no estan d’acord amb el rumb que està agafant la legislatura de Pere Aragonès. A més, han manifestat que no han rebut cap projecte definitiu i que només han vist algunes partides.

L’Agència Catalana de Notícies ha donat a conèixer algunes altres propostes que el Govern vol incloure als pressupostos de la Generalitat. Per exemple, el tancament de totes les plantes incineradores dels residus a Catalunya. El Govern s’hauria fixat un termini màxim de dos anys per aprovar aquesta mesura. Fins que aquest projecte sigui una realitat, no s’admetran a tràmit sol·licitud per construir aquesta mena d’instal·lacions o per ampliar les ja existents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa