El Govern reclama el traspàs de Rodalies després del caos de la vaga

Font ho ha demanat després de les incidències per la vaga de maquinistes que ha obligat a cancel·lar 195 trens

El secretari general de la Conselleria de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha exigit aquest dijous al govern espanyol el “traspàs immediat” del servei de Rodalies. Font ho ha demanat davant les incidències per la vaga de maquinistes que ha obligat a cancel·lar 195 trens fins a les 13.00 hores.

La vaga ha provocat aglomeracions en algunes estacions i ha obligat a interrompre la circulació de trens de totes les línies de Rodalies a l’estació de Sants. En declaracions als mitjans, Font ha afirmat que les incidències arran de l’aturada que ha convocat el sindicat Semaf són “un nou motiu” per a exigir al govern espanyol el traspàs de Rodalies i Regionals a la Generalitat.

De fet, a última hora del matí Renfe ha decidit tancar durant mitja hora l’estació de Plaça Catalunya de Rodalies per evitar les aglomeracions causades per la vaga de maquinistes, que ha provocat la cancel·lació de gairebé 200 trens durant el matí. A les 15.00 ja estava reoberta, segons la companyia.

“El fet que estiguem davant d’una vaga que darrere té una motivació, que és impedir aquest traspàs, fa necessari exigir al govern de Pedro Sánchez que obri aquesta negociació de manera urgent”, ha sostingut.

“Cal que ens posem a treballar i que ho fem el més ràpid possible perquè, d’una vegada per totes, Catalunya tingui uns serveis de Rodalies i Regionals a l’alçada de les necessitats que el Govern creu que ha de tenir el país”, ha reiterat el secretari general del Departament de la Vicepresidència. Font ha lamentat que els ciutadans “es vegin perjudicats en el seu dia a dia pel mal servei” de l’operadora Renfe.

Per part seva, Renfe ha atribuït les incidències a l’absència de maquinistes que havien d’acudir a treballar per a prestar els serveis mínims, fixats en el 85%. Es calcula que finalment hi ha un 50% de serveis mínims. En canvi, el sindicat ha atribuït el “caos” a la mala gestió de la companyia ferroviària.

Comentaris

  Sapiens 30/09/2021 4:38 pm
  Pero si el caos es per la vaga que vol justament el contrari, si es es traspases encara farien mes vagues i hauria mes caos.
  ja 30/09/2021 5:22 pm
  la puta! en plena pandemia com van els trens i el Govern segueix amb la tonteria de les restriccions... però si això és una vergonya! si el transport públic pot anar així i no el tanquen, la resta tampoc.
  Ferrocatas 30/09/2021 9:01 pm
  A ver, ¿ y porqué tenemos que pagar por otro chanchullo ? Sólo nos faltaria RENFE para poner más gente a dedo. ¿ Porqué no divulgan el deficit que tienen los ferrocatas? ¿ Cuanto cobran los maquinistas de ferrocatas que nunca hacen huelga ? Todo eso los estamo pagando.

Nou comentari