El Govern modifica el decret per impulsar la transició energètica

La consellera d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, Teresa Jordà, ha anunciat aquest dimarts que el Govern ha aprovat la modificació del Decret llei d’energies renovables per tal d’impulsar la transició energètica. En una roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, ha explicat que “l’emergència climàtica” actual fa que la ciutadania no pugui “perdre més el temps”. “Hem de descarbonitzar les nostres vides i reduir els gasos contaminants“, ha manifestat.

Segons Jordà, la modificació d’aquest decret implica “accelerar la transició energètica” al nostra país i “desplegar el nou model energètic propi”; una estratègia que l’executiu promet implantar ja per tal que l’any 2030 la meitat de l’energia que es consumeix a Catalunya sigui renovable i perquè l’any 2050 el territori estigui completament descarbonitzat.

La consellera d’Acció Climàtica ha assenyalat que aquest decret permetrà “minimitzar l’impacte social i territorial i posar en pràctica l’autoconsum“. Ha assegurat que “les ciutats també han de participar en aquesta transició energètica”, de manera que aquesta grans nuclis urbans faran alguna mena de retorn als territoris que generen energia.

Jordà ha reconegut que Catalunya arriba tard en matèria de transició energètica. “No estem a la cua però no anem bé“, ha reconegut en resposta a les preguntes dels periodistes. Així mateix, ha dit que cal fer “autocrítica” i admetre que el Govern no ha estat “capaç” anteriorment d’explicar “què ens ve a sobre” i insistir en els motius que demostren la necessitat d’impulsar aquesta transició.

Per altra banda, i en la mateixa roda de premsa, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que l’executiu català ha aprovat un nou Pla de seguretat viària “que es fixa com a objectiu principal baixar un 15% la xifra de persones mortes a la carretera en els propers 3 anys i un 12% el nombre de persones ferides” a les carreteres catalanes.

Comentaris

    Fran BCN Octubre 26, 2021 | 14:54
    Més populisme, viscaaaaa
    Català Octubre 26, 2021 | 15:57
    No cal que us hi escarraseu. El T.C. anularà ipso facto aquesta llei. I ho sabeu.

Nou comentari