El Govern ultima el recurs contra el Tribunal de Comptes

El Govern enllesteix el recurs que vol presentar davant del Tribunal de Comptes contra la decisió que va prendre d’inadmetre els avals de l’Institut Català de Finances. Així ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, que ha carregat contra aquest tribal perquè ha recordat que la llei que hi ha darrera d’aquesta avals és completament “vàlida i eficaç“. Així mateix, ha assenyalat que el Tribunal de Comptes ha fet una “interpretació errònia” d’aquest decret llei i ha assegurat que ha arribat a “extralimitar-se” de les seves funcions.

El conseller d’Economia, Jaume Giró, va dir el divendres passat que el Govern presentaria aquest recurs en els propers dies, i va assenyalar que el dilluns segur que ja estaria presentat. De totes maneres, va denunciar que el Tribunal de Comptes busca “venjança” amb aquesta decisió. Va titllar aquesta qüestió de “decisió política“. “Un escàndol”, va manifestar en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio. Va considerar, a més, que no era coincidència que unes hores abans s’hagués sabut que el PP i el PSOE havien arribat a un pacte per renovar òrgans constitucionals com el Tribunal de Comptes. I que, per tant, la delegada instructora d’aquest òrgan, Esperanza García, havia volgut acarnissar-se contra els excàrrecs d’Exteriors del Govern abans. “Abans de marxar han volgut fer aquest informe”, va etzibar.

Sobre el recurs, Jaume Giró va afirmar que “tots els servidors públics que estan encausats i que ho estaran mereixen que es juguin totes les pilotes d’aquest partit”. I és per això que va assegurar que la Generalitat té el deure d’arribar “fins el final” en aquesta qüestió i mirar d’esgotar totes les vies perquè s’acceptin uns avals que compten amb el suport d’un “decret llei de fons complementari que és legal i vigent, perquè el Tribunal Constitucional no l’ha impugnat”.

Nou comentari