El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern aprova reclamar el traspàs dels aeroports catalans
  • CA

El Govern ha anunciat aquest dimarts que un dels objectius d’aquesta legislatura serà reclamar a Espanya el traspàs de la gestió dels aeroports catalans perquè passin a ser de la Generalitat. L’Executiu ha presentat aquest dimarts el pla de Govern que ha aprovat el Consell Executiu. La portaveu Patrícia Plaja ha desgranat tot el document en roda de premsa, i ha explicat a quins acords s’ha arribat, que estan posat per escrits en un document provisional que han enviat als mitjans de comunicació.

En un dels punts d’aquest document, s’explica que la Generalitat tindrà com a objectiu en aquesta legislatura “consolidar un país dotat d’infraestructures que permetin la mobilitat a tot el territori i impulsin l’economia productiva“. Per a això, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han marcat com a prioritari “assolir el traspàs” dels aeroports catalans perquè passin a estar en mans de la Generalitat: l’aeroport de Barcelona-El Prat, l’aeroport de Girona i l’aeroport de Reus.

En aquesta línia, l’Executiu de Pere Aragonès també té pensat treballar perquè l’Estat espanyol cedeixi a Catalunya “totes” les infraestructures viàries, ferroviàries i portuàries. Al document s’especifica que és necessari consolidar els grans eixos viaris de Catalunya per tal de resoldre els “colls d’ampolla” viaris “més urgents”. La proposta d’ERC i JxCat és aplicar projectes que millorin la seguretat i eliminin àmbits de congestió.

Aquesta petició del Govern d’assumir la competència absoluta dels aeroports arriba després que l’Estat tirés pel terra l’acord al qual havien arribat la Generalitat, la Moncloa i AENA per ampliar l’aeroport de Barcelona. S’hi anaven a destinar 1.700 milions d’euros, però l’Estat va tirar pels aires l’acord argumentant que detectava massa divisió d’opinions a Palau sobre aquesta qüestió. Aquesta mateixa quantitat de diners s’acabarà destinant a l’aeroport de Madrid. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va titllar aquesta maniobra d’Espanya com una operació de “xantatge”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Veregonya de Govern de Vichy a setembre 21, 2021 | 14:01
    Veregonya de Govern de Vichy setembre 21, 2021 | 14:01
    El 'govern' aprova, i el estado s'hi pixa. Mantenint l'eternitat autonòmica que ens aixafa, això sí, amb els 'partits' cobrant.
  2. Icona del comentari de: Donec Perficiam a setembre 21, 2021 | 14:12
    Donec Perficiam setembre 21, 2021 | 14:12
    Desperteu politics de fireta, que no heu nascut ahir. Caspaña no ens donarà mai res de res, i menys encara si el que ens dona suposa riquesa i poder per a Catalunya. No els interessa que tinguem aquestes dues coses....podriem fer-los un boicot.... Crec que fa 20 anys que sento reclamar la gestió de l'aeroport, com també fa 20 anys que sento que es farà el corredor Mediterrani, com també fa15 anys que les autopistes havien de ser gratuïtes, o que la Autovia gratuita hauria d'haber arribat a València....tot plegat son pals amb pastanagues per distreure l'independentisme i fer-nos barallar. Mentre ells segueixen xuclant de la mamella....
  3. Icona del comentari de: fat boy a setembre 21, 2021 | 14:54
    fat boy setembre 21, 2021 | 14:54
    Son una colla de pringats.
  4. Icona del comentari de: Holaks a setembre 21, 2021 | 16:52
    Holaks setembre 21, 2021 | 16:52
    Creí que el "truco" consistía en que primero proclamábamos la independencia y ya después negociábamos con el estado los traspasos de estás infraestructuras junto con el perdón de la deuda de 80 mil millones que CAT tiene con el estado a cambio de perdonar nosotros los 300 años de "expolio fiscal" que "sufrimos" amargamente. Hay que reconocer indepes, que con vuestra estrategia del despiste tenéis al estado completamente derrotado. Ahora sí que la tenéis a tucar
  5. Icona del comentari de: Lopac a setembre 21, 2021 | 21:31
    Lopac setembre 21, 2021 | 21:31
    Solo les faltaba el aerpuerto ....para mangonea y extorsionar a los trabajadores ....espero por respeto y salud ciudadana que nunca metan sus manos ahi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa