El Govern reclama a l’Estat que dobli el pressupost per a les ajudes al lloguer

La Generalitat suspèn l'entrada de noves sol·licituds per valorar les 14.395 rebudes en dues setmanes

La Generalitat ha reclamat a l’Estat que dobli el pressupost de les ajudes per pagar el lloguer a famílies afectades per l’epidèmia del coronavirus -14,5 milions d’euros per a Catalunya i 100 milions per tota Espanya- ja que es tracta d’una “partida insuficient”. En un comunicat aquest dimarts, el Govern ha manifestat que “el repartiment de fons no ha tingut en compte el pes de la població catalana”, així com la realitat socioeconòmica catalana i les diferències en el cost de la vida entre comunitats autònomes.

Ha argumentat que Catalunya representa gairebé el 16,5% de la població espanyola, però que “només ha rebut el 14,5% dels fons”, i que en el lloguer mitjà contractual a Catalunya és superior a la mitjana estatal. Per aquesta raó, la Generalitat ha reiterat la necessitat que el Govern dupliqui la quantitat del fons Covid-19 per a ajudes al pagament de lloguers fins a arribar als 29 milions d’euros per a Catalunya i ha reclamat que es posin “en ple funcionament” els microcrèdits de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per pagar el lloguer anunciat pel Govern central.

En el mateix comunicat, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha explicat que suspèn l’entrada de noves sol·licituds per a les ajudes davant el seu “alt nombre” i per poder valorar les 14.395 que s’han rebut des que es va obrir la línia d’ajudes el passat 19 de maig. El Govern ha recordat que, atès que es tracta d’ajudes finalistes i que cal concedir en estricte ordre d’entrada a les persones que compleixin els requisits, han considerat “prudent” suspendre l’acceptació de noves sol·licituds a l’espera de determinar si s’esgota el pressupost disponible amb les ja presentades.

L’ordre de suspensió, ha indicat la Generalitat, entrarà en vigor aquest dijous i els interessats encara podran presentar la seva sol·licitud entre aquest dimarts 2 de juny i el dimecres 3.

Nou comentari