El Govern rebutja els “invents” de Borràs sobre l’escola de Canet

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha rebutjat aquest dimarts la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, de fer assumir a Educació la direcció de l’escola de Canet de Mar que ha estat obligada a fer el 25% de les classes a un grup de P5 en castellà. En una roda de premsa posterior al consell executiu, ha assenyalat que “calen solucions efectives i no invents” davant d’aquest atac a la immersió lingüística en català.

Plaja ha argumentat que assumir la direcció de les escoles durant 48 hores pot “restar autonomia” als centres, i fa que es corri el “risc” de “carregar-nos el model”. La portaveu del Govern ha explicat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’executou “ene l seu conjunt” assistiran el proper dissabte a la manifestació que ha convocat Somescola en defensa del català.

El Govern per tant, descarta assumir la direcció del Turó del Drac, l’escola de Canet de Mar obligada a fer en castellà les assignatures de ‘Racons’, ‘Visual i Plàstica’ i ‘Psicomotricitat’ després que una família hagi imposat el castellà als companys de classe del seu fill a través de la justícia. Plaja ha dit, a més, que el Govern no tenia cap coneixement de la proposta de Borràs abans que ella decidís fer-la pública en una entrevista al programa Cafè d’idees de Ràdio 4 i La 2. La portaveu de l’executiu ha insistit que cal apartar el “partidisme” i ha reclamat que es treballi per salvar la llengua de cara a les properes generacions.

Plaja també ha dit que ara més que mai cal “protegir la llengua dels atacs constants de dins i fora del país“, i ha assenyalat que “el català no es toca”. Així mateix, la portaveu ha demanat que el PSC estigui “a l’alçada” de les necessitats del país i no “abandoni el consens” que representa un projecte com el de la immersió lingüística. La portaveu ha conclòs que “costarà d’entendre” que els socialistes no estiguin a la manifestació de Somescola d’aquest dissabte.

Comentaris

  Gonzalo Desembre 14, 2021 | 14:52
  Lógico. Saben que si asumen la dirección del centro escolar, y no hacen cumplir la sentencia judicial, son ellos los inhabilitados. Anda que no le gusta enmerdar a la Laurita ...
   Luis G. Sala Desembre 14, 2021 | 23:52
   Mira Gonzalo, Te respondo en castellano porque está claro : a) que no sabes catalán b) que no tienes cultura c) que tu incultura te impide defender cualquier tipo de cultura d) que tienes una escasa formación e) que no eres catalán Por lo que tus satiras, sarcasmos y aspavientos guardatelos para tus compis del bar.
  Solucions efectives? Desembre 14, 2021 | 14:59
  Aquests són els del "govern efectiu"
  x Desembre 14, 2021 | 15:16
  Millor invents que absoluta inacció, com fa el Cambray.
  Joan de l'Ós Desembre 14, 2021 | 15:35
  Clar que si, res d'invents, molt millor acotar el cap com el conselier del govern inutil i fer retòrica republicana que no fa cap mal. Prendre determinacions polítiques? No gràcies. Fer-se el xulo estil Rufián davant del.Rajoy, això sí, fa espectacle i no compromet a res. Deu nos en guard de defensar-nos
  gatemprenyat Desembre 14, 2021 | 15:39
  Quines són aquestes "solucions efectives"?
   Gonzalo Desembre 14, 2021 | 17:28
   Ponerse un huevo frito de papel encima de la cabeza mientras berreais andapandanchia.
    Doctor Strangelove Desembre 14, 2021 | 17:46
    Bona, Gonzalo, bona! Doc.
     gatemprenyat Desembre 14, 2021 | 20:52
     Sí, cert, és una resposta bona. Mostra la necessitat d'escarnir.
  Cal dir-ho Desembre 14, 2021 | 16:21
  Gairebé tot està inventat : Se'n diu independència. No cal afegir-hi res més.
  LLARENA dPENA Desembre 14, 2021 | 16:44
  Aquesta miseria de Govern que tenim els catalans, no te ni la inteligéncia, ni la honestitat de la nostre Presidenta del Parlament de CAT. El Govern, molt controlat per ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, a banda del marketing permanent que aplica, només intenta frenar qualsevol acte, opinió i posició, per molt seria, inteligent i digna que sigui, per que no és veguin les miseries d'ESGUERRO, molt ben representades pel Sr Aragonés, fen tot el contrari, només defensant-se i pretenent justificar la seva honestitat alhora que disimulant el seu nul interés perquè CAT vagi endavant cap a la seva repúblcia catalana. Una bona demonstració del que fa ESGUERRO contra CAT, és la seva deria d'enfortir el govierno espanyol només amb tal d'aconseguir engrunes. Només cal veure el de les "155 monedes de plata" amb quines ganes, honestitat i eficacia aconsegueix tant bons resultats del Sr Sánchez, molt clar,en la seva "defensa" de la llei dels audiovisuals.
  Dani_Andreuenc Desembre 14, 2021 | 16:45
  Aneu a plorar a la seu del PSOE, que això si que no es cap invent, aneu.
  ERCagats espanyols Desembre 14, 2021 | 17:21
  Almoines espanyoles Junqueras el REY D'ERC estraperlistes, torrents i Ferrovials SA
  Com ha de ser... Desembre 14, 2021 | 18:05
  Cal rebutjar qualsevol iniciativa dels hipòcrites corruptgents: Mas ens va dir que li fessim confiança i ens va donar una costellada de 3 respostes sense cap transcendència, Fuigpelmón va tenir la iniciativa de suspendre la DUI i fugir deixant-ho tot enmerdat, Torra... un pobre pallasso que jugava amb pancartetes i sempre obeïa als jutges.
   Ricard Desembre 14, 2021 | 20:04
   A vostè sempre li quedarà Vox.
  Per l'editor d'aquest pamflet corrupthent, elMon.ciu Desembre 14, 2021 | 18:10
  Torna a censurar masses comentaris, queden documentats i quan protesti per la caiguda de subvencions que reb, li puc mostrar suficients arguments per rebatre'l. Li cal un mapa per saber professionalitzar el seu "periodisme a la turca" de part?
  Anònim Desembre 14, 2021 | 18:32
  ER traïdors al vostre poble, espero que un dia hagueu de donar explicacions del que eu fet per aturar la independencia.
  Cge Desembre 14, 2021 | 18:33
  ER traïdors al vostre poble, espero que un dia hagueu de donar explicacions del que eu fet per aturar la independencia.
  Tripartit no, gràcies Desembre 14, 2021 | 19:15
  Ooooooh quina soorpresaaa ! El Govern presidit pel senyor Aragonès d'ERC, ni vol defensar els mestres de Canet ni prendre el control de 'l'escola. Vol que tots fem cap cot a les imposicions dels tribunals espanyols contra la llengua catalana. No m'ho esperaaavaaaaaaaaaaaa....
  Ricard Desembre 14, 2021 | 20:02
  Doncs estem esperant ja fa dies les "solucions efectives" del Govern!
  Mai Desembre 15, 2021 | 14:06
  No es nota la diferencia entre els juntaires i PP o VOX, insultar es el vostre esport preferit, per cert, recordeu, l'enveja es molt dolenta, per aixo vomiteu la mateixa KK que'ls nyordos constitucionalistes, es a dir, sou com Casado, Carrizosa o Arrimadas, uns REVENTATS i uns PERDEDORS😂😜

Nou comentari