El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern portarà la llei espanyola de l’habitatge al Constitucional
  • CA

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha avançat que si la nova llei d’habitatge de l’Estat no es modifica quan es tramiti, el Govern la portarà al Consell de Garanties Estatutàries i al Tribunal Constitucional. El Govern encapçalat per Pere Aragonès la considera “una mala norma” perquè “ataca” les competències de la Generalitat en afectar les normes troncals de la llei que ja s’aplica a Catalunya. “És una llei recentralitzadora i regressiva amb les nostres competències sobre habitatge”, ha reblat la consellera. El Govern s’uneix d’aquesta manera a les crítiques que també han traslladat col·lectius pel dret de l’habitatge que denuncien que les mesures d’aquesta llei són “altament insuficients” i que no dona garanties reals.

“La llei no contempla cap mesura de finançament”, ha afegit Cervera, que s’ha mostrat molt crítica amb la llei promoguda per l’executiu de Pedro Sánchez. La consellera considera que la llei estatal no recull cap mesura per fer front al problema que considera més important, els desnonaments. “Esperem que es perfeccioni sobretot en matèria de desnonaments , ja que l’emergència habitacional és el problema més gran que tenim al país”, ha assenyalat.

Per tot això, el Govern confirma que recorrerà aquesta norma i la portarà al Constitucional, on ja hi ha la norma catalana a l’espera que el tribunal es pronunciï. El Govern ja havia avançat que “miraria amb lupa” que aquesta nova llei no envaís les competències de la Generalitat i sembla que s’han complert els seus presagis i efectivament ho fa. El govern espanyol va aprovar l’avantprojecte de la llei d’habitatge el dimarts 26 de novembre en el Consell de Ministres. Una llei polèmica, la primera d’habitatge en la democràcia, que permet declarar zones tensionades en què es limiti el preu del lloguer i que n’incentiva la reducció amb deduccions fiscals als propietaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa