El Govern “no contempla” una taula sense Sánchez: “No hi hauria cap motiu que ho justifiqui”

La Generalitat planteja la reunió com un "recomençament de les negociacions"

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha assegurat aquest dimarts que l’Executiu català “no contempla” cap escenari en el qual el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no es presenti a la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa. “No hi hauria cap motiu que justifiqui” aquesta absència del president espanyol en aquesta “taula de negociació”, un terme que Plaja s’ha encarregat de mencionar insistentment.

En roda de premsa des del Palau de la Generalitat, Plaja ha explicat que actualment hi ha contactes entre Madrid i Barcelona sobre com pot ser aquesta reunió, i que des de la capital de l’Estat espanyol “no s’ha dit en cap moment” que Pedro Sánchez no acabi presentant-s’hi. És per això que el Govern, ha assegurat, està “convençut” que vindrà. “La taula de negociació està fixada per la setmana vinent, i així serà“, ha afirmat, encara que la data exacta encara no estigui anunciada. “No es contempla la possibilitat que s’ajorni”, ha sentenciat.

Per altra banda, Plaja ha volgut utilitzar el terme “recomençament” per referir-se a la propera trobada que mantindran els dos Executius. “No és una reunió més“, ha dit, a més d’assenyalar que “és la negociació més important que ha afrontat mai el Govern en la seva història democràtica”. Com que ha passat tant temps entre una reunió i l’altra, Plaja ha volgut parlar de “recomençament de la negociació”.

La portaveu del Govern ha afirmat que encara no pot avançar quines persones conformaran la part catalana d’aquesta taula. “No està tancat ni l’ordre del dia ni els seus membres”, ha explicat. No obstant, sí que ha dit que “serà cada partit qui decidirà quins membres seus del govern formaran part d’aquesta taula”. També ha assegurat que els punts que es portin en aquesta taula, seran “compartits entre tots els membres”.

Comentaris

  Farsa 07/09/2021 1:57 pm
  Tamt si hi és com si no, la taula serà una farsa.
   Pedro 07/09/2021 3:36 pm
   Como el Farsa.
  Gonzalo 07/09/2021 2:55 pm
  Pero quienes son estos desgraciados para decir quién tiene que ir y quién no????
   Pedro 07/09/2021 3:38 pm
   Después de tantas conexiones con el Kremlin piensan que son MUY importantes.
   Josep 07/09/2021 3:40 pm
   I tu ? Qui ets ?
  Un català 07/09/2021 3:35 pm
  Que una pregonera com la Plaja exigeixi la presència del president del Govern a una taula política demostra el baix nivell que té la Generalitat. Aquesta noia, que era becària als mossos i que només feia que passar informació als mitjans pro-trapero, hauria de dedicar-se a presentar el Club Super 3.
  Claro claro 07/09/2021 4:40 pm
  Lo que tu digas reina... Juajuajuajua Juajuajuajua Juajuajuajua! Pedro tiembla! Juajuajuajua Juajuajuajua Juajuajuajua! Que ridículos sois por dios!
  Portaveu inepta, fins quan? 07/09/2021 7:51 pm
  El tontet Aragones que vols que contempli, si es un estaquirot, guiat totalment per DON FERROVIAL JUNQUERAS Y HERMANO CHORIZON . Aquesta es un talós descomunal, sempre baixa de la font, portant un cantiret d'aigua. D'on han tret a aquests NO CONTEMPLA? Au plega, que ja has fet prou el ridícul
  Anònim 07/09/2021 10:31 pm
  Exigim que sigui Farxanxess el que es pixi a la boca de Farsaragonès. Si envien qualsevol altre pixaner en nom seu, ho considerarem un greuge gravíssim i exigirem la independència pel any 3000
  Anònim 08/09/2021 9:46 am
  La impediments dels gobernants de l'estat a negociar son clarisims. Posem problemes a tot. Para ells, com menos funcione millor. Afegeixen tots els problemes. Que sense arbitratge, que sense odre de dia, Que sense acta de resolucions. Aviat s'els ocurrira qualsevol idea com si la reunio te que ser d'empeu, que si els representants de l'estat siguen simples emisaris, que les conclusion siguen para mes de 30 anys, que lo que se acorde despres tingue l'aprovacio de tots junts ( tots els partis parlamentaris, tot el ibex, tot el poder judicial, tot el exercit, tot els mitjans de comunicació del regim del 78, tota la policia politica, totes les cloaques de l'estat ). Clar ho va dir Rajoy (ni quiero ni puedo),Sanchez ho podria dir ( ni me interesa ni puedo ).

Nou comentari