El Govern negociarà amb la CUP encara que presenti una esmena a la totalitat

La portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que el Govern continuarà negociant amb la CUP encara que els anticapitalistes presentin una esmena a la totalitat dels pressupostos. No obstant, la també secretària general adjunta del partit ha manifestat que els republicans confien que la formació de l’esquerra independentista permetrà la tramitació dels pressupostos perquè “seria el més coherent“.

Sempre tindrem voluntat negociadora“, ha afegit també la portaveu republicana, que ha insistit que “si aposten per seguir negociant”, en referència a la CUP, els republicans “també voldrem seguir negociant”. La intenció d’Esquerra Republicana és que els comptes s’aprovin a la cambra catalana amb els mateixos vots que van fer possible la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat. Vilalta ha assegurat aquest dilluns que encara es “factible” repetir els suports, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

En el mateix sentit s’ha pronunciat més tard la vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, que ha assegurat que la seva formació negociarà “fins el final” encara que els anticapitalistes tombin els comptes. Per altra banda, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a “vetllar, cuidar i treballar” perquè tirin endavant els acords d’investidura dels tres partits independentistes.

Vilalta ha fet aquestes declaracions el dia que les bases de la CUP han de votar si prefereixen presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos o si volen donar llum verda als comptes presentats pel Govern la setmana passada. De moment, els diputats anticapitalistes que hi ha al Parlament s’han mostrat contraris a avalar aquests pressupostos, i asseguren que se situen “lluny“. No obstant, l’actitud dels diputats de la CUP és positiva pel que fa a la negociació. El mateix conseller d’Economia, Jaume Giró, reconeixia que veia bona predisposició dels anticapitalistes per tirar endavant aquests pressupostos, però l’acord encara no ha estat possible.

Comentaris

    Pepet Novembre 15, 2021 | 16:19
    Negociar amb tarats és missió impossible. Aquest personal ni gestiona ni deixa gestionar. I encara hi ha una bona colla de burros que els vota.

Nou comentari