El Govern invertirà 30.000 MEUR en el Pla de Recuperació Econòmica

Quim Torra explica que aquesta estratègia es fonamenta en cinc eixos principals

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, han presentat aquest dimarts les característiques principals del Pla de Recuperació Econòmica que l’executiu català vol tirar endavant per encarar la crisi que ha provocat el coronavirus. Tal i com ha explicat Torra, aquest pla es fonamenta en cinc eixos principals i s’invertiran més de 30.000 milions d’euros. Els eixos són els següents: Economia de la vida (5.000 MEUR), Digitalització (1.000 MEUR), Transició ecològica (16.000 MEUR), societat del coneixement (5.000 MEUR) i un eix transversal sobre la perspectiva de gènere i la internacionalització (3.000 MEUR).

El Govern té previst invertir 2.760 milions d’euros aquest any 2020. President i vicepresident han afirmat que ara cal “un consens de país ampli” i han emplaçat els agents econòmics a pactar el pla. No obstant, Torra ha assegurat que el país està plenament preparat per tirar endavant aquesta estratègia i reactivar l’economia catalana. En la mateixa línia, Aragonès ha assegurat que aquest “pla obert” ha de conduir cap a una “sortida transformadora“.

Aragonès ha insistit que “el repte és majúscul i les advertits són moltes“, a més de recordar que sempre “hi ha l’amenaça de nous rebrots”. Per altra banda, ha celebrat que aquesta matinada els líders europeus hagin arribat a un acord per tirar endavant el fons de recuperació: “És una bona notícia i un pas endavant històric“. En aquest sentit, ha dit que “Catalunya ja té els projectes a punt” per tirar endavant aquest pla. 

El conseller d’Economia ha dit que el seu executiu treballarà “perquè els salaris no baixin”, tal i com ja va passar en l’anterior crisi econòmica. “Volem que la sortida de la situació sigui transformadora i no conservadora”, ha afirmat, a més d’afegir que “aquest país no tindrà futur si es redueixen els salaris”. Pel que fa al conflicte sorgit amb el món de la Cultura els darrers dies, Torra ha assegurat que la cultura és “segura”. “Vinc del món de la cultura i celebro que haguem resolt aquesta qüestió”, ha afegit.

Nou comentari