El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol substitueix Irene Lozano al capdavant d’España Global
  • CA

El govern espanyol ha substituït la fins ara secretaria d’Estat d’España Global Irene Lozano i l’ha nomenat presidenta del Consell Superior d’Esports i secretaria d’Estat per l’Esport. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat situar Manuel Muñiz al capdavant d’España Global, la secretaria d’Estat encarregada de la gestió de la imatge i reputació de l’Estat. Durant l’etapa de Lozano, España Global ha engegat campanyes per defensar la qualitat de la democràcia espanyola i per contrarestar el relat independentista. Muñiz, el seu successor, és el degà de Relacions Internacionals de l’Institut d’Empresa.

“Estic desitjant començar a treballar pel meu país i per la seva projecció global”, ha dit Muñiz en una piulada a Twitter. La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha dit també a Twitter que la seva missió estarà enfocada en la “diplomàcia econòmica”, la “comunicació, diplomàcia pública i xarxes” així com encarregar-se de “l’estratègia, prospectiva i coherència de l’acció exterior”.

Polèmica gestió de Lozano

La gestió de Lozano ha estat envoltada de polèmica per algunes de les campanyes engegades i declaracions sobre l’independentisme. El president de la Generalitat, Quim Torra, va denunciar Lozano a la fiscalia per un informe sobre el procés independentista. Torra va considerar que havia vulnerat la presumpció d’innocència dels presos independentistes jutjats al Tribunal Suprem.

També ho van criticar algunes de les seves declaracions les defenses dels presos al judici de l’1-O. A la sentència, el Suprem les va qualificar de “maldestres” però va negar que hagués vulnerat el dret a la presumpció d’innocència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa