El govern espanyol s'incorpora a un grup de coordinació europeu per lluitar contra les 'fake news'

La vicepresidenta Calvo explica que desenvoluparan un "sistema d'alertes ràpides" per alertar de notícies falses
Fake news
Fake news | Pixabay

 

El govern espanyol ha aprovat incorporar-se a un grup de coordinació europeu que té com a finalitat lluitar contra les 'fake news'. La vicepresidenta de l'executiu, Carmen Calvo, ha explicat que els ha de permetre desenvolupar un protocol per detectar notícies falses i desmentir-les. Concretament, l'executiu desenvoluparà un "sistema d'alertes ràpides" per avisar els ciutadans en "temps instantani" de notícies falses. Calvo ha remarcat que les 'fake news' impedeixen "obtenir informació veraç", un element necessari per a la participació efectiva en una societat plural.

 

La vicepresidenta del govern de Pedro Sánchez ha dit que les 'fake news' són una preocupació per al 80% d'espanyols. La vicepresidenta també ha explicat que ja han tingut les reunions pertinents per garantir la ciberseguretat durant les eleccions que tindran lloc els pròxims mesos per garantir-ne la "pulcritud"Comentaris
Óstia !! El titular d 'aquesta notícia sembla un acudit !
La base d'operacions estarà a Sant Esteve de les Roures, no ?.....
Kiko
No ens podem fiar de la Unió Europea per a res, hauriem d´anar mirant cap a un Cataexit amb el Regne Unit o una aliança amb Rusia.
Gastar calers
Si això de las fake, fora de Catalunya funciona perfectament per part de la premsa del règim, encara no teniu prou?
Ostres, i com s'ho faran per inundar Ñ i el món de fake news sobre els catalans??? Proposaran a la secretària de la "España real" com supervisora?? Vigilaran la GC i la PN?? Si Espanya intenta rentar-se la cara amb les mans brutes li pot sortir malament.
pep - manresa
Aquesta Europa és una merda, per això els anglesos en volen sortir, i ara volen deixar que la guineu remeni els ous de les gallines, si Espanya ha de vetllar per garantir la ciberseguretat de les eleccions, tupinada segura.
Yago
De fet el que els preocupa, més que les fake news, és que les true niws es difonguin massa depressa. Hi ha vida fora del WhatsApp. Jo ja m’en he sortit.
¿Fake qué?
Pues que empiece por barrer en su propia casa: el gobierno carpetovetonico de Espanyolandia es precisamente el principal productor europeo de fake news.
R
Juajuajuajua! Quina noticia, em pixo a sobre. Ha perdut tota credibilitat el grup de coordinació europeu.
Jesús
No sé si serà positiu pel grup tenir al si un stat generador de fakenews comparable als països de l'est a la guerra freda o a Corea del nord. També podrien agafar l'estat com conillet d'Índies per observar-lo
Picafort
Això és un acudit tan bo com els del Ferreres del "Ara"

envia el comentari