El govern espanyol revertirà el decret que va facilitar la sortida d'empreses fora de Catalunya

La vicepresidenta defensa que la mesura ajuda a donar "estabilitat i seguretat" i que busca que les empreses tornin
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, saludant a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, saludant a la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo | ACN

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha anunciat que l'executiu revertirà el decret que el govern de Rajoy va signar després de l'1-O per facilitar la sortida d'empreses de Catalunya i el canvi de la seu social. Calvo defensa que volen llençar un "missatge" a les empreses perquè confiïn en tornar a Catalunya perquè existeix "diàleg i relació lleial i estable" amb la Generalitat i això ha de donar "crèdit i tranquil·litat" perquè es tracta d'un "espai segur". "El govern d'Espanya té clar que cal treballar per un marc d'estabilitat i seguretat", ha manifestat a 'Rac1'. Calvo també ha criticat l'anterior govern de Mariano Rajoy per impulsar un decret que va suposar una "destrossa important" per a l'economia catalana.


 

"Ara ja no es donen les condicions per a la sortida d'empreses, mostra d'això és que cada vegada que venim a Catalunya ens reunim amb representants", ha manifestat la vicepresidenta, que reconeix que la situació de fa un any va generar "inseguretat" en les empreses però considera que aquell escenari ja ha quedat superat. Per això, derogaran el decret que va impulsar el PP per aplanar el camí a les empreses que volien sortir de Catalunya. El passat 6 d'octubre, el govern espanyol –en mans del PP- va publicar al BOE el decret llei que permetia a les empreses canviar la seu social sense necessitat de comptar amb el vistiplau de la junta d'accionistes. Aquesta mesura, doncs, aplanava el camí a les grans empreses per poder traslladar-se fora de Catalunya 

Comentaris
RFS
El 1-O totalment il-legal, nomes ha fet que porta problemes : ho sabeu !! sou mentiders, sou liantes, sou patetics, sou uns irresponsables !! indepen ! ho teniu tot i ho sebeu !! tot el dolent i mes !!!
No cal que tornin
Uiiiiii.... que bons que són. Els que van marxar, que no tornin. No volem empreses botifleres.
De esto teneis la culpa vosotros los independentistas por hacer un 1-O ilegal !! ilegal !! ilegal !!
Casi 30.000 millones de euros en depósitos salieron de las oficinas de los bancos, incluidos los de las antiguas cajas, en Catalunya durante 2017. Los clientes retiraron exactamente 29.429 millones, un 16,4% de los depósitos confiados a la banca en Catalunya. De los grupos formados por las antiguas cajas salieron 13.746 millones, un 18%, y de los bancos, 15.683 millones, un 15,25%.
Marta
Indepen : Como podeis ser tan irresponsables ?? la inestabilidad política que se dio con la celebración del "referéndum" ilegal del 1-O. Marcharos ya de una puta vez !! pero marcharos bien lejos !! iros ya !! y dejadnos en paz y tranquilos a los demas !!!!
busman
No cal revertir-lo, resulta molt últil per saber a qui hem de comprar i a qui no.
T
Si us plau, que no tornin!! Ha quedat palès que la fuita d'aquestes empreses no han perjudicat la economia de Catalunya i creix el PIB català més que l'espanyol, així que no volem els que finques els pals entre les rodes. Tornar per tornar a amenaçar-los amb marxar, si ja no hi són ja no pinten res. Per cert, HP obre oficines al [email protected], això és economia real, els bancs i empreses del BOE no aporten cap valor a la economía catalana.
Ho fan perque el decret és ple d'irregularitats jurídiques
Potser inversors estrangers han començat a protestar pel fet que es fes aquest canvi sense consultar la junta d'accionistes. Tot se sabrà amb el temps.
A Marta
Aqui tenim una mostra de l'universals, respectuosos i multiculturals que són els unionistes. Com si ara és digués, per exemple, als canaris que són ells els que han de marxar de Canàries i deixar les Illes per la gent que ha anat venint de fora. Col'organisme pur i dur. Ara resultarà que han de marxar els descenenes de la gent que va lluitar per Catalunya durant segles per protegir-la i fer-la prosperar. Qui estimi la terra és benvingut vinguia d'on vingui. Els feixistes, fora.
Francesc
No cal que tornin ni les empreses ni els cales que diuen que es van endur. Si ho han fet sempre amb els impostos i sense. L'únic que ha canviat l'1-O, és que abans no podia veure als polítics espanyols i ara ni als catalans.
@ Marta, SOU VOSALTRES ELS QUE HEU DE MARXAR I BEN LLUNY¡¡ NOSALTRES ESTEN A CASA NOSTRA.
A veure si s¡ho entenu d'una vegada,¡¡ NOSALTRESNO HEM DE MARXAR ENLLOC, ESTEM A LA NOSTRA TERRA,I LA DELS NOSTRES AVANTPASATS DEL DE FA SEGLES¡¡, SI DIEMDE MARXAR ES DEL IMPERIALISME I DEL LLIGAM DEL'ESTAT ESPANYOL,CONTRA LA NOSTRA VOLUNTAT, EL QUE HEU DE MARXAR DE CASA NOSTRA, SOU TOT VOSALTRES ,HEU VINGUT I INSTALAT A CASA NOSTRA ,SENSE QUE NINGU UN HAGI CRIDAT I A MES A MES VOLEN IMPOSAR LES VOSTRES COSTUMS RETROGRADES I EL VOSTRE IDIOMA, SENSE RESPECTAR-NOS, LLA NOSTRA MANERA DE SER I FER
A casa nostra tothom es benvingut,sempre que siguin persones , educades civilitzades i respectuoses amb la llengua ,la cultura i les persones del pais que els acull,COM A QUALSEVOL LLOC DEL MON¡¡,TENIM A CASA NOSTRA, MES DE 180 NACIONALITATS DIFERENTS, ,TAMBE MOLTS ESPANYOLS, QUE ENS RESPECTEN I COM NO PODIA SER DE CAP ALTRA MANERA, SON RESPECTATS,SON I SERAN SEMPRE BENVINGUTS,VOLEM VIURE EN PAU, I HARMONIA¡¡

envia el comentari