Moncloa accepta la bofetada d'Estrasburg

A parer de l'executiu, el text demostra que està "garantida" la màxima tutela judicial dels drets de la ciutadania
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, i el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo | ACN

El govern espanyol "respecta i acata" la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que avui ha afirmat de manera unànime que no hi ha incitació a l'odi en la crema de fotos del Rei de dos joves a Girona l'any 2007, segons han explicat fonts del Ministeri de Justícia. "El govern respecta i acata totes les sentències dels tribunals de justícia", han afirmat aquestes fonts. "Aquesta sentència demostra que el sistema de garanties i de defensa dels drets funcionat tant al sistema espanyol com en l'àmbit del TEDH", han afegit. Des de l'executiu encapçalat per Mariano Rajoy també s'afirma que el text del tribunal europeu posa de manifest que "tots els ciutadans sense excepció tenen garantida la màxima tutela judicial dels seus drets". 


Cal recordar que el TEDH ha fet pública aquest dimarts una sentència que ha pres de manera unànime en la qual no veu incitació a l'odi en la crema de fotos de Joan Carles I i Sofia a la plaça del Vi de Girona per part de dos joves el 13 de setembre de 2007. Segons la sentència, els jutges consideren que l'acte, dut a terme per Enric Stern i Jaume Roura com a protesta a la visita del llavors monarca a la ciutat,està emparat per la llibertat d'expressió i pensament dels joves, que diuen, va ser violada. 
 

Així, el tribunal europeu dona la raó als demandants, que van al·legar que la sentència espanyola que els declarava culpables d'insultar la Corona era una "ingerència injustificada" en el seu dret a la llibertat d'expressió, recollit per l'article 10 del Conveni Europeu dels Drets Humans. 
 


Stern i Roura van ser inicialment condemnats a 15 mesos de presó però el jutge va acabar substituint la sanció amb una multa de 2.700 euros cadascú. El tribunal considera, sobre aquest punt, que la condemna imposada no va ser "proporcionada ni necessària en una societat democràtica" i obliga Espanya a tornar als joves la quantitat corresponent a les multes -2.700 euros a cadascú- i 9.000 euros a tots dos.
Comentaris
TC, tribunal il.legal
Acatar la sentencia vol dir expulsar del TC el jutges antidemocrates que van fer la sentencia franquista. XIOL-ROCA fora ja, franquistes antidemocrates
Ciutadana farta
Tomaaaaaaa yaaaaaa, ara el govern del pp a baixar el cap, i els tribunals que no varen atendre el recurs , que? com s,han quedat?vol dir que cremar qualsevol foto de qui sigui no es delicte ja? Que es llibertat d,expressio?em sembla molt be
Trempat
Traduït al llenguatge de la gent normal: Ens han fotut una potada als collons amb aquesta sentència i haurem d'anar al tanto de que els nostres jutges redactin sentències abans de llegir la nostra premsa cavernícola per estalviar-nos més morrades.
Ensvolentornarboixos
Els hi diuen burros i es pensen que els afalaguen.
FÀSTIC
Fan vomitar aquests dos impresentables de la foto.
TC, CIERRE YA!
TC, sentencias ilegales, vaya verguenza de tribunal de franquistes pp-psoe
ciutada fart
Cataluña no acepta res ! tomaaaaaaaa!! tomaaaaa!! si os al reves serien uns fachas !! tomaaaaaaaaaaaaa!! tomaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
dons...prenem nota !!
Moncloa accepta la bofetada ........................................ al reves, la Pl Sant Jaume diu que Estrasburg son uns fachas.
Ja estan girant el mitjó. Diuen que queda garantida no se quina cosa. De moment el que queda garantit es que tenen que pagar. La democràcia te arribar al "gobierno".
per ser democrates s'ha d'acceptar
Moncloa accepta......Moncloa accepta... ! Indepen, preneu nota.
Jo mateix
Si la foto cremada fos la de Puigdemont per exemple, els hi haurien donat una medalla i una subvenció. Quin fàstic de Ñ!
molt bé !!per acceptar !!
Moncloa accepta, perque son democrates, no com aqui que vivim una dictadura independentista estil Corea del Norte !!
JCJ53
"tots els ciutadans sense excepció tenen garantida la màxima tutela judicial dels seus drets...... Sempre i quan s’acullin a Europa, per que a Turquiespanya els foten a la presó.
Vergonya d justícia
i al ministeri de justicia i al jutge que va dictar sentència en el seu dia, què ? Res de res ? Com si no hagués passat resi aquests nois han estat " marcats " des de l'any 2007 per la INjusticia española. Quina merda de país O quin pais de merda, com ho volgueu dir !!
jomateix
els dos junts....quin fastic.
Miquel
Si us plau, corregiu el titular: "bufetada".
Al govern espanyol se li enfot el que digui el tribunal de Estrasburg. Li entra per una orella i li surt per latre
Somos acatadores i tenemos serse humanos
Si si, mira com acaten https://www.elnacional.cat/ca/politica/pp-psoe-cs-injuries-corona_247686_102.html
Fart de fachas
Aquesta gent te mes galtas que un elefant, els del 155 farán lo mateix que fins ara i alguns jutges seguirán prevarican en asuntos de aquesta mena sense que ningú les digui res TODO POR LA UNIDAD SAGRADA DE LA PATRIA EN CARA QUE SIGUI A GARROTADAS!!!!
Pere Jaume
Si aixó es una bofetada, el fet de que ni un sol païs, no ja a Europa, sino al mon sencer no reconegués la República Catalana deu haver estat com una palliça amb acarnisament. Sou la rialla d'Europa.
A veure tontets trolls-secessionistes
El 2007 era al poder Zapatero amb els seus alegres sociates. Qui manava a Catalunya?. Doncs el segon tripartit, el de Montilla amb Carod Rovira i Joan Saura. Ara PSC, PSOE, ERC i ICV es posen de perfil però estaven manan quan els judicis. La Llei Mordassa del PP es va aprovar el 2015. No sabeu el que dieu.
ESPERO I DESITJO QUE "EL GOBIERNO ESPAÑOL". EN REBI MOLTES MES DE BUFETADES,I DE LES QUE FAN MAL¡¡ SE LES HAN GUANYAT A POLS¡¡
Troller
Pues que vayan poniendo la otra mejilla porque les van a caer ostias por doquier jeje!!
ONZE ANYS HAN TRIGAT !!
Doncs això
querube
!!!Quina barra!!! dir que la justícia esta garantida a Espanya, després de 11 anys i gracies a TEDH que si fos pels tribunals espanyols.......
Anna
PSOE y PP:tanto monta monta tanto....y la misma mierda són.

envia el comentari