El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol acorda amb els sindicats la pujada del salari mínim
  • CA

El govern espanyol segueix treballant per apujar el salari mínim interprofessional. Sembla que l’executiu espanyol ha arribat a un acord amb els sindicats per fer efectiva una pujada de 15 euros de l’SMI. Amb aquesta pujada quedaria en 965 euros mensuals, un increment que s’aplicarà de forma retroactiva des de l’1 de setembre.

De moment, però, la patronal no s’ha sumat a l’acord, tot i els esforços de l’executiu espanyol per donar per fet aquest acord. Els empresaris argumenten que una pujada de l’SMI ara mateix frenaria el creixement econòmic i la creació de llocs de treball. El govern espanyol i els sindicats treballaven en un augment del salari mínim d’entre 12 i 19 euros, i finalment sembla que serà de 15 euros. És el primer augment del salari mínim, però el compromís és que segueixi pujant els anys vinents fins a equiparar-lo al 60% del salari mitjà. Això suposaria arribar el 2023 als 1.050 o 1.060 euros.

Una noia i un cambrer en una terrassa de Barcelona
Una noia i un cambrer en una terrassa de Barcelona

Avui també s’han reprès les negociacions per prorrogar els ERTO, ja que l’actual pròrroga acaba a finals de mes i afecta unes 260.000 persones. Tant la ministra de treball, Yolanda Díaz, com la ministra d’economia, Nadia Calviño, donen per fet que hi haurà pròrroga, però ara falta veure i negociar és en quins termes serà aquesta pròrroga.

Ambdós procéssos de negociació es donen després de tancar el millor trimestre des de l’inici de la pandèmia. El segon trimestre de l’any va provocar una baixada important de l’atur. Segons l’enquesta de població activa a Catalunya, el nombre d’aturats es va reduir en 21.000 persones. Al conjunt d’Espanya, la reducció va estar de 110.000 persones. El mercat laboral s’ha continuat revifant en el segon trimestre creant ocupació, 43.000 llocs de treball a Catalunya. Però encara no s’han recuperat els nivells d’ocupació d’abans de la pandèmia.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a setembre 17, 2021 | 09:15
    Josep setembre 17, 2021 | 09:15
    Ara tindré el problema que no sabré on colocar tants de diners!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa