El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol vol un nou pacte social feminista amb la recuperació post-pandèmia
  • CA

El procés de recuperació econòmica i social post-pandèmia obren un ventall de possibilitat per reformar diferents aspectes de la societat que des de fa temps són en el punt de mira del govern espanyol. La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha demanat aprofitar la recuperació econòmica i social post-pandèmia per construir un nou pacte social que tingui en compte la perspectiva feminista. Ho ha dit durant una intervenció a la inauguració de l’Escola Feminista Dolors Renau organitzada pel PSC, on ha alertat que en les crisis és on s’acostuma a “qüestionar” els drets adquirits per les dones, i ha avisat que “no avançar és retrocedir”.

La presidenta a la cambra baixa també ha apostat per “superar l’exclusió” de les dones en el sistema de pensions i en la seguretat social, on ha subratllat que pateixen desigualtats pel fet de tenir prestacions més reduïdes perquè la majoria de les dones han treballat menys temps i en feines més precàries.

Carmen Calvo en un acte sobre feminisme amb Salvador Illa | ACN
Carmen Calvo en un acte sobre feminisme amb Salvador Illa | ACN

Per la seva banda, l’exministra i actual secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha confiat que “per primera vegada” les dones puguin participar al pacte i que acabi desembocant en una reforma de la Constitució. Durant la inauguració de l’Escola, Batet —que no hi ha pogut ser presencialment i ha enviat un vídeo enregistrat prèviament—, ha demanat aprofitar la sortida de la crisi per millorar en termes d’igualtat. “Ara que ens trobem en la recuperació de la crisi, no avançar és tant com retrocedir”, ha advertit, i ha dit que cal “assumir ja tots els reptes”. L’exministra ha advocat perquè el PSC i el PSOE puguin ser “el partit de la igualtat”. Calvo també ha dit que la dreta i la ultradreta són “negadores” de les desigualtats que pateixen les dones i ha atribuït aquesta actitud al fet que el feminisme “és el moviment més poderós i amb més causa justa”. “No hi ha forma de parar-lo”, ha avisat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa