El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol mobilitzarà 4.250 milions per al sector turístic
  • CA

El pla del govern espanyol per a la recuperació del sector turístic preveu mobilitzar més de 4.250 milions d’euros, segons ha anunciat aquest dijous el president de l’executiu, Pedro Sánchez. El pla inclou 850 MEUR per impulsar un model turístic “basat en la sostenibilitat i la digitalització” així com 2.500 MEUR de la línia d’avals ICO destinats exclusivament a empreses del sector. A més, pel que fa a les mesures de suport empresarial, el pla també contempla moratòries en les operacions financeres amb garantia hipotecària per a immobles afectats per activitats turístiques o en les quotes de lísing d’autobusos de transport discrecional.

Sánchez ha explicat que el pla està construït al voltant de cinc eixos entre els quals “afiançar” Espanya com a destí segur -preveu la creació d’un distintiu per a establiments que segueixin les guies- així com la promoció de l’Estat espanyol. El president del govern espanyol ha remarcat la importància del sector turístic i ha afirmat que l’executi donarà un “suport actiu”.

El secretari general de serveis CCOO, José María Martínez, ha opinat que el pla té mesures “molt positives” però ha reclamat que també s’allarguin els ERTO. Martínez ha admès que és un “esforç ingent però necessari” per evitar que es generi atur de llarga durada. En aquest sentit, el secretari general de turisme de la UGT, Miguel Ángel Cilleros, també ho ha demanat i ha dit que hi ha “marge” per a la negociació.

La presidenta del consell de turisme de la CEOE, Marta Blanco, ha argumentat que “la salvació del turisme passa pels ERTO”. El president de la comissió de turisme de la Cambra de Comerç d’Espanya, Juan Cierco ha remarcat la importància del sector turístic i la magnitud de les pèrdues en la “pitjor crisi en la història del turisme” i, per això, ha defensat que cal una “aposta clara i decidida” per protegir-lo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa