El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol i Cs acorden mantenir acords i es tornaran a reunir el juliol
  • CA

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, s’han reunit aquest divendres amb una delegació de Cs amb la qual han acordat mantenir els acords a què han arribat els darrers dies i s’han emplaçat a una nova trobada el proper mes de juliol. Així ho ha explicat el portaveu taronja al Congrés, Edmundo Bal, que ha participat a la reunió amb la secretària general de Cs, Marina Bravo; el vicesecretari general primer, Carlos Cuadrado, i el secretari general del grup al Congrés, José María Espejo-Saavedra. Malgrat l’entesa entre ambdues parts, Bal ha subratllat que Cs segueix sent “un partit d’oposició”. “No som socis d’aquest govern”, ha assegurat.

El portaveu taronja ha comparat la reunió d’aquest divendres amb la taula de diàleg amb l’independentisme per afirmar que “la taula d’avui al Palau de La Moncloa és on es posen les solucions reals als problemes dels espanyols”. “Són aquestes taules les que valen i no les que parlen de privilegis i de drets a l’autodeterminació que no existeixen”, ha afegit.

Tant Bal com fonts de La Moncloa han coincidit que la trobada d’aquest divendres, que ha durat prop de dues hores, ha estat cordial i ha servit per revisar els acords que havien segellat l’executiu del PSOE i Unides Podem amb Cs. Se n’ha constatat el compliment i s’han emplaçat a mantenir un diàleg constructiu. No obstant això, Bal ha puntualitzat que no s’ha parlat de qüestions no relatives a la pandèmia de covid-19, com els futurs pressupostos generals de l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa