El govern espanyol avisa que els pressupostos són per blindar l'Estat de les autonomies

“Ni divisió, ni centralisme predemocràtic”, ha advertit la ministra portaveu, Isabel Celáa
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá | ACN

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha anunciat aquest divendres que el consell de ministres ha aprovat el projecte de pressupostos de l’Estat subratllant que “emparen i defensen el disseny territorial que defensa la Constitució” i , en aquest sentit, ha recordat que es tracta del projecte de l'Estat de les autonomies. “Ni divisió, ni centralisme predemocràtic”, ha advertit la portaveu, posant èmfasi en què els pressupostos tenen una visió de “suport a les comunitats autònomes" i aposten per "la reforma del model per enfortir-lo i no per debilitar-lo”. Celáa ha afegit que “són uns pressupostos socials que busquen equilibri, convivència i unió, redistribuir per a créixer i créixer per a redistribuir”.

 

El govern espanyol ha presentat els pressupostos com un instrument “per caminar i buscar el futur fugint del passat en blanc i negre del que alguns en aquests dies estan tenint bastanta nostàlgia”. Celáa ha manifestat que els pressupostos serveixen també per “recuperar drets maltractats per l’anterior govern” i blinden “l’Estat del benestar”. Amb els pressupostos guanyaran “els estudiants, els becaris, els joves, els que cobren un salari mínim i funcionaris, la classe mitjana”. Per aquest motiu, ha dit la portaveu, el govern espanyol defensa els pressupostos “amb convicció”.

 

Celáa ha insistit en què els comptes “blindaran drets i llibertats que es comencen a qüestionar per altres forces entregades a la nostàlgia”. Davant d’aquesta situació, el govern espanyol pensa que “la millor manera de lluitar és tenir un projecte polític sòlid i el nostre està reflectit en els pressupostos”.

 

Celáa ha descartat que el govern espanyol tingui previst satisfer les demandes del Govern català respecte als presos polítics. La portaveu ha recordat que aquesta és una competència del poder judicial i ha demanat no barrejar-ho amb els pressupostos. “Estem parlant de millores per a la ciutadania, de números, d’inversions i del blindatge de l’Estat del benestar de drets i llibertats”.

 

El govern espanyol ha defensat que els pressupostos que es presenten inclouen “partides importants per a Catalunya” i que és projecte “suficientment atractiu per pensar en el futur dels catalans”.Comentaris
Escèptic
“recuperar drets maltractats per l’anterior govern” Que potser heu derogat la llei mordassa? A cagar a la via, farsants!
Andreuza
L'estat de les autonomies se'l va carregar el tribunal constitucional amb la sentencia del estatut. No s'han assebentat encara que el problema es diu confiança. Qui amb un pam de seny es pot refiar de l'estat espanyol?. L'estat de les autonomies es pàgina passada per el nostre paìs.
Perot
Blindar l'estat de les autonomies? Però que no està blindat per la Constitució?
Buaaaaaa! quina por
us podeu posar l’autonomia miserable a on vulgueu.
Antoni Ferret
Molt bé. Però estic preocupat.
Sisco
NI OBLIT, NI PERDO, no a tot............................
Cada dia més lluny d,Espanya
Ricard Argentona
L’únic que vareu blindar es el 155 sociates, i ara demaneu ajuda? A pastar fang
at
ai q em pixoooo
Republicà
Les autonomies han caducat. Han estat un fracàs total. Catalunya viu i treballa per la República. ll*ll

envia el comentari