El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol diu que aprovarà la reforma del delicte de sedició abans de cap d’any
  • CA

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest divendres que el seu executiu aprovarà la reforma del delicte de sedició abans de cap d’any. El socialista ha explicat que les tasques al Ministeri de Justícia “estan força avançades” i ha dit que, un cop superi tots els tràmits parlamentaris, la reforma del delicte de sedició es podrà aplicar als presos independentistes si inclou una modificació a la baixa de les penes.

El ministre ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TVE on ha apuntat que la finalitat de la reforma del delicte de sedició és “harmonitzar el dret” als països europeus “a l’hora de recollir unes figures delictives greus en els seus termes justos”. En tot cas, Campo ha afirmat que el govern espanyol, en primer lloc, farà un avantprojecte de Llei i que pretén obrir “un gran debat” amb els sectors abans d’aprovar la reforma al Consell de Ministres i portar-la al Congrés dels Diputats. 

Pel que fa a la situació del president a l’exili, Carles Puigdemont, Campo ha apuntat que no es veuria afectat per la mesura perquè no està condemnat però ha apuntat que, en el cas que acabi sent jutjat, es podria aplicar al seu cas la nova normativa. 

Campo també ha apuntat que continuen els tràmits per gestionar l’indult als presos, però no ha entrat en detalls ni ha avançat quina serà la decisió final de Pedro Sánchez. A més, ha recordat que “la mesura del dret de gràcia es excepcional i té per finalitat corregir errors i excessos judicials”, advertint que, de moment, el seu govern només està donant compliment als procediments que marca la llei de l’indult. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa