El govern espanyol amplia les mesures de control sobre la despesa de la Generalitat a l'empara del 155

Els nous acords substitueixen els que es van aprovar al setembre per controlar les finances, que queden sense efecte en els propers dies
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro | ACN

El govern espanyol amplia des d'aquest dimecres les mesures de control sobre la despesa de la Generalitat, en virtut d'un acord que la comissió delegada del govern espanyol per a assumptes econòmics va aprovar el mateix dia de les eleccions, el 21D, emparant-se amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Els nous controls substituiran els que es van aprovar al setembre per controlar les finances, que queden sense efecte en els propers dies. Així, a partir d'ara l'interventor haurà de donar, com a mínim un cop al mes, una llista de pagaments mensuals a proveïdors de serveis bàsics acompanyada d'un certificat que digui que no s'està "finançant cap activitat no emparada per la llei". A més, qualsevol operació d'endeutament de la Generalitat o els seus ens públics haurà de tenir l'autorització del Consell de Ministres i qualsevol persona física o jurídica que entregui béns o serveis a la Generalitat haurà d'adjuntar una declaració responsable perquè quedi constància que aquests béns o serveis no tenen relació amb el finançament d'activitats il·legals.

Comentaris
TABARNIA imparable.
Sólo votaremos los ciudadanos de TABARNIA y logicamente el resultado será legal y vinculante.
Guifré
Per si algú encara tenia dubtes del què és l'autonomia i l'Estatut. Per dir-ho ràpid, és una institució que es pot fer desaparéixer amb una simple ordre ministerial. Resulta evident que la República és la única solució.
Pep
Un partit residual a Catalunya imposa el control del territori. Espero que els partits sobiranistes catalans hagin entès el missatge del PP i es posin a treballar conjuntament per superar ràpidament aquesta situació, sinó cada cop tindrem menys llibertat d'actuació.
robar-nos mès abans no marxem
montoru fdp es mes lladre que alibabà i els 40 lladres del pp
Lladres mafiosos a la presor

envia el comentari