El govern espanyol accepta que la Comunitat de Madrid entri dilluns a la fase 1

Illa havia rebutjat les dues anteriors propostes d'avançar plantejades pel govern d'Ayuso

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat que la Comunitat de Madrid entri dilluns a la fase 1, segons fonts de la conselleria de Sanitat, que expliquen que el govern espanyol els ho ha comunicat per telèfon. L’executiu de Pedro Sánchez havia rebutjat dues setmanes seguides la proposta d’avançar en la desescalada que havia fet el govern d’Isabel Díaz Ayuso la qual cosa ha generat una confrontació política amb el govern autonòmic -de coalició de PP i Cs-, que ha portat la negativa de Ministeri de Sanitat als tribunals. Madrid estava encara en la fase 0 però amb relaxament d’algunes mesures des de la setmana passada, és a dir, la mateixa situació que a Barcelona.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho anunciarà en roda de premsa després del Consell de Ministres i abans de la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat amb les CCAA, prevista a les 16.30 h.

 

Polèmica amb Madrid

La decisió dels dos últims divendres de no acceptar la proposta de Madrid de passar a la fase 1 ha generat una confrontació política amb el govern autonòmic -de coalició de PP i Cs-. La seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, ha portat la qüestió al Tribunal Suprem i ha dirigit dures crítiques al govern espanyol.

 

Madrid tenia “sensacions millors”

Poc abans de conèixer la decisió del govern espanyol, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha dit a ‘La Sexta’ que havien tingut “sensacions millors” amb la reunió bilateral amb l’executiu de Pedro Sánchez i ha confiat a passar a la fase 1. Ruiz Escudero ha defensat que estan preparats i que ja ho estaven les setmanes anteriors.

El conseller de Sanitat madrileny ha demanat que “les regles del joc siguin les mateixes” per a totes les CCAA i ha opinat que el criteri d’Illa en les anteriors ocasions “excedia” l’estrictament sanitari. Segons Ruiz Escudero, algunes autonomies que sí van passar a la fase 1 “no tenen la capacitat de seguiment” de casos que té Madrid.

Nou comentari