El Govern denunciarà el Suprem per la seva actuació en l'impost de les hipoteques

Artadi confia que el ministeri públic investigui si Lesmes i Díez-Picazo han comès fets delictius
La portaveu del Govern, Elsa Artadi
La portaveu del Govern, Elsa Artadi | ACN

El Govern denunciarà dimarts que ve el Tribunal Suprem davant la Fiscalia per la seva actuació en l'impost de les hipoteques. Així ho ha explicat la portaveu de l'executiu, Elsa Artadi, en declaracions des dels passadissos del Parlament, aquest divendres al migdia. La també consellera de Presidència ha concretat que la Generalitat presentarà una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat perquè investigui els qui creu que són els dos responsables de la gestió de l'impost de les hipoteques, per si han comès fets delictius: el president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes; i el president de la sala tres del contenciós administratiu del propi Suprem, Luis María Díez-Picazo. Artadi confia que el ministeri públic accepti investigar-los.

 

Artadi ha argumentat la presentació de la denúncia pel canvi de criteri del Suprem i la "inusual" convocatòria de la sala del tribunal, així com per "la manera com s'ha conduït el debat" i pels arguments de la revisió i el seu procediment. La portaveu del Govern ha afegit que es tracta d'una "violació" de les lleis pròpies del Suprem, i que és la Fiscalia qui ha de garantir la justícia, sense concretar quins delictes creu que l'executi que es podrien haver comès.

 

Així mateix, la consellera també ha denunciat que la "injustícia espanyola" és una "amenaça" per a la democràcia i l'estat de dret, i ha recordat que aquesta setmana hi ha hagut cinc casos "molt clars". Artadi ha recordat que s'han demanat més de 200 anys de presó pels qui "defensen la democràcia", en referència als polítics empresonats; que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Espanya per "permetre judicis sense garanties"; que la justícia belga ha portat a Luxemburg "la vulneració al dret a la llibertat d'expressió", i que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha "violat" les directives europees en "donar per culpables" els "presos polítics", que encara no han anat a judici.Comentaris
Un país de pandereta
hoffa
I no seria millor regular els préstecs hipotecaris nosaltres mateixos? No ho sé, ho dic per allò d'implementar la república i bla bla bla
No ho entenc!
A la fiscalia que s'ha inventat la causa contra els polítics empresonats i a l exili??? No és donar-los-hi una credibilitat que no tenen? No hi ha altra fórmula per fotre el suprem estafador a la picota???
Victor
I Artadi s,incorpora al club de comèdia: A madriz voto a favor de quels pringats obrers paguin l'impost i ara dic que dolenta que és Espanya. I-di - o -tes !!!
Luna Barceló
El que és intolerable és rescatar Bancs, entitats privades d'usura amb el recolzament del Govern sigui quin sigui el color. Demostrat queda doncs que qui comanda, per un costat és la Banca, per l'altre els grans empresaris i com no els grans mitjans de comunicació. És una vergonya posar diners dels nostres imposts per a salvar Bancs que han gestionat malament. Vergonya!!!!!!

envia el comentari