El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern denuncia una nova “escalada de repressió”
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha denunciat aquest divendres una nova “escalada de repressió” contra el moviment independentista per part de l’Estat espanyol “malgrat governi qui governi”. Així ha emmarcat la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. “Novament la democràcia està en joc, és preocupant i s’ha de denunciar cada dia”, ha dit Budó entrevista al programa 324.

Budó ha confirmat que desoeix la Junta Electoral de Barcelona de deixar vacant l’escó de Torra al Parlament. “Des del Govern, com no pot ser d’altra manera, defensem que Torra és president i diputat i així continuarà sent”, ha remarcat Budó. Amb tot, però, la portaveu ha recordat que el que ha comunicat el Tribunal Suprem (TS) és que aturar l’acord de la JEC “no és un tràmit d’urgència” i obre un “termini de cinc dies per escoltar les parts”.

“En aquests moments —ha afegit Budó— no té cap efecte el que pugui dir la Junta Electoral, tenint en compte que el Suprem no ha resolt el fons”. Ara bé, ha advertit Budó, “resolgui el que resolgui només el Parlament té competències per retirat l’acta de diputat”. En aquest sentit, la portaveu ha reiterat que el Govern no acceptarà “de cap de les maneres” que la junta decideixi “qui ha de deixar de ser diputat del Parlament”.

Budó ha celebrat la posició de Roger Torrent i ha remarcat que “totes les institucions estan alineades per preservar les institucions catalanes”.

D’altra banda, ha afirmat que “no hi ha necessitat de convocar eleccions” i que el Govern treballar ara per aprovar els Pressupostos aquest gener al consell executiu i dur-los al febrer al Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa