El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern crea una comissió interdepartamental per respondre a les peticions d’asil dels afganesos
  • CA

El Govern crearà el pròxim dimarts 31 d’agost una comissió interdepartamental que es reunirà setmanalment per accelerar la resposta a les persones que han sol·licitat asil procedents d’Afganistan, després de la presa de poder dels talibans. Aquest dilluns, alts càrrecs dels departaments de Presidència, Igualtat i Feministes, Drets Socials i Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat han fet ja una primera trobada i han reclamat també a l’Estat espanyol que obri el contingent de persones refugiades de l’Afganistan perquè Catalunya pugui acollir el màxim nombre de persones que necessitin asil polític o que vulguin reagrupar-se amb les seves famílies que estan a Catalunya.

Durant aquesta primera trobada s’ha refermat també el compromís de l’Executiu en contribuir a una resolució internacional al conflicte afganès. Pel que fa als processos d’acollida, la Generalitat, asseguren, ho té “tot a punt” i recorda la “llarga experiència” en cooperació i ajuda humanitària.

L’objectiu de la nova comissió és idear una estratègia conjunta i coordinar totes les accions que facin els Departaments, així com fer seguiment de les actuacions que se’n desprenguin per tal d’identificar les accions necessàries a dur a terme i les responsabilitats i competències de cada departament.

En aquest sentit, el Govern es mostra especialment preocupat per la situació de les dones i nenes afganeses i de les persones LGBTI+, les minories ètniques i activistes defensors dels drets humans, davant les vulneracions dels seus drets i llibertats i les diferents violències que pateixen.

Des d’Igualtat i Feminismes, de fet, treballen per incloure per primer cop la perspectiva de gènere a les polítiques d’asil que posarà en marxa el Govern. D’altra banda, Acció Exterior i Govern Obert explora la possibilitat de donar suport a agències i ONG internacionals sobre el terreny i trobar les vies per finançar les ONG catalanes que presentin projectes a l’Afganistan.

Tot i això, la competència última en la concessió dels visats humanitaris i el reconeixement de drets de protecció internacional de les persones arribades d’Afganistan és de l’Estat i la Generalitat reclama que es puguin transferir a les comunitats els recursos econòmics necessaris per a poder realitzar l’acolliment amb les màximes garanties.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: kim a agost 23, 2021 | 18:29
    kim agost 23, 2021 | 18:29
    Si els musulmans volen marxar de l´Afganistan tenen el Pakistan i la India al costat, països musulmans força grans, poden creuar la frontera a peu i tot.
  2. Icona del comentari de: Fins els nassos d'quests feixistes a agost 23, 2021 | 18:31
    Fins els nassos d'quests feixistes agost 23, 2021 | 18:31
    Amb aquest govern de talibans estem arribant a uns extrems de feixisme intolerables. A més de pretendre seguir omplint Catalunya d'immigrants ara surten amb que volen aplicar "la perspectiva de gènere a les polítiques d’asil", cosa que es tradueix en "benvingudes les senyores i els homes que els bombin o els afusellin". A mi em sembla bé a canvi que enviïn tot el govern i a la consellera de feixismes de gènere a l'Afganistan.
  3. Icona del comentari de: Angelblau a agost 23, 2021 | 18:42
    Angelblau agost 23, 2021 | 18:42
    Aquest del Gobern cada dia són més Colau's. Això sí .. anar cobrant
  4. Icona del comentari de: Per ERC.JUNQUERILLAS DEL RIO , EL CATALÀ ES UNA NOSA a agost 23, 2021 | 18:59
    Per ERC.JUNQUERILLAS DEL RIO , EL CATALÀ ES UNA NOSA agost 23, 2021 | 18:59
    I tots parlant en castellà, com l'Amoros dels Menas mande. ERC GENOCIDI DEL CATALÀ
  5. Icona del comentari de: Ens preneu el pel a agost 23, 2021 | 20:02
    Ens preneu el pel agost 23, 2021 | 20:02
    Som una merda de colònia, encara que el Govern de Vichy Catalan vulgui fer veure que mana en res. Al final es farà el que digui el Estado Podrit. No entenc per què es perd el temps i esforços en temes sobre els quals no podem decidir. Per què no concentrem els esforços en assolir la Independència, i llavors sí podrem ajudar a altres gents?
  6. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a agost 23, 2021 | 21:36
    Tripartit no, gràcies agost 23, 2021 | 21:36
    Excepte treballar per la independència o protegir la llengua del país, fan de tot els desgraciats d'ERC, especialment omplir el país de gent de fora i diluir els catalans. Fa quatre dies demanaven que els enviessin els menors de Ceuta, ara volen que vinguin els refugiats afganesos. Quan arribin, Càritas els donarà classes de castellà i així, poquet a poquet, entre uns i els altres el "problema català" quedarà resolt perquè el poble català haurà desaparegut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa