El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern demana a l’oposició pressionar l’Estat perquè relaxi el dèficit
  • CA

El Govern ha assegurat que serà complicat retornar a la normalitat després de les conseqüències econòmiques de la crisi a Uraïna. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha advertit aquest dimarts que l’executiu català preveu que les conseqüències de la guerra a Ucraïna sobre l’economia catalana “se seguiran allargant els propers anys”. Per això, ha demanat als grups parlamentaris que se sumin a la seva petició al govern espanyol perquè augmenti el topall de dèficit de la Generalitat del 0,6% actual a l’1% i perquè aporti un fons específic “amb la màxima celeritat possible” per fer front als efectes del conflicte bèl·lic. “Està clar que la inflació d’enguany anirà a l’alça i s’hauran de prendre més mesures”, ha alertat.

Reunió del Govern amb els grups parlamentaris sobre la guerra a Ucraïna / ACN
Reunió del Govern amb els grups parlamentaris sobre la guerra a Ucraïna / ACN

La portaveu del Govern ha comparegut després de la reunió que han mantingut el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i les conselleres Tània Verge i Victòria Alsina amb representants dels grups parlamentaris. Hi eren convidats tots excepte Vox i hi han acudit els socialistes Salvador Illa i Alícia Romero; les republicanes Meritxell Serret i Alba Vergés; Albert Batet i Mònica Sales, de JxCat; Dolors Sabater i Eulàlia Reguant, per part de la CUP-NCG; David Cid i Joan Carles Gallego, d’En Comú Podem, i el portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco. Cap representant del PPC hi ha anat per qüestions de salut.

Un pas més a prop del consens, segons Plaja

Plaja ha fet una valoració “molt positiva” d’aquesta segona trobada –ja n’hi va haver una el 21 de març– i s’ha atrevit a qualificar-la d'”exemplar” per l’entesa entre els participants. “Davant de situacions excepcionals, el conjunt de la ciutadania espera que els seus representants polítics treballin plegats per donar la millor resposta possible”, ha assegurat. En aquest sentit, ha afirmat que la meitat de les iniciatives que els grups parlamentaris van fer arribar al Govern al març “ja s’estan aplicant” i que les que no estan en vigo “són competència de l’Estat o tenen un impacte econòmic inassumible”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independentista a abril 14, 2022 | 08:41
    Independentista abril 14, 2022 | 08:41
    Si feu una carta als tres reis de l'orient tindreu més possibilitats de que us en facin cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa