El Govern ha nomenat Jordi Òliva com a nou membre de la Junta de Govern i conseller delegat de l’Institut Català de Finances. El fins ara director del negoci institucional de Caixabank substitueix Víctor Guardiola, que va ser nomenat amb aquest càrrec fa només nou mesos, i ara l’abandona “de forma voluntària per motius personals“. La sortida de Guardiola coincideix amb la dimissió de tres membres de la direcció de l’Institut Català de Finances, després que el Govern decidís avalar les fiances dels excàrrecs d’Exteriors per valor de 5,4 milions d’euros.

“Els avals eren jurídicament solvents i fets dins la legalitat. El conseller sortint ha deixat el càrrec per iniciativa pròpia, per motius personals. Agraïm la feina feta i respectem la seva decisió”, ha manifestat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Guardiola era conseller delegat de l’Institut Català de Finances des de l’1 de febrer, i va ser mig any després quan l’ICF va concedir els avals per fer front a les fiances imposades pel Tribunal de Comptes als exalts càrrecs de la Generalitat per l’acció exterior entre 2011 i 2017. Tres membres de la direcció van dimitir abans de la votació, que va acabar amb l’abstenció del mateix Guardiola.

Abans de ser el conseller delegat de l’Institut Català de Finances, Guardiola havia estat a Caixabank, on va ocupar càrrecs directius en els diferents àmbits territorials i sectorials, entre els quals destaca la seva etapa de director de l’àrea d’empreses. Per altra banda, Jordi Òliva és enginyer industrial però ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional al sector bancari, principalment a Deutsche Bank i CaixaBank. Actualment ocupava el càrrec de director del negoci institucional de CaixaBank després de gairebé set anys, on ha gestionat, entre altres, l’adaptació del negoci davant les noves necessitats derivades de la pandèmia.

Comentaris

    Gonzalo Novembre 02, 2021 | 14:44
    Este es el Guardiola listo. Sabia que estaba a punto de hacer una ilegalidad, e hizo lo mejor. Poner tierra de por medio. Nunca te fíes de los laZisnaZis.

Nou comentari