El Govern avisa que el gir en les dades de la Covid-19 posa el Nadal “en risc”

Meritxell Budó qüestiona que hi hagi un canvi de tram automàtic de reobertura el proper 7 de desembre

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha advertit aquest dimarts que el gir en les dades de la Covid-19 a Catalunya posa el Nadal “en risc”. Budó ha subratllat que s’havia aconseguit frenar la corba i situar la velocitat de propagació (Rt) per sota de 0,8 però “en les últimes hores ha tornat a incrementar-se i estem a 0,84 i, per tant això, ens podria indicar que la tendència començar a capgirar-se una altra vegada”. Budó ha remarcat que “n’hem de ser conscients tots plegats” perquè l’evolució de les dades “depèn de tots”. “Per evitar que es transmeti el virus hem d’evitar al màxim el contacte social, el pont no serà igual com altres perquè estem en risc que aquestes dades se’ns disparin i de no poder preservar el Nadal”, ha afegit la portaveu.

El Procicat ha de decidir entre dijous i divendres si dilluns que ve, 7 de desembre, Catalunya segueix el pla de reobertura i passa al segon tram, amb l’aixecament d’algunes restriccions. “Tots volem passar al segon tram, però dependrà de les dades, alerto que allò que fem durant el pont pot tenir conseqüències per Nadal; és important restringir l’activitat social al màxim per reunir-nos amb les persones que estimem per Nadal”, ha advertit Budó.

Passar al segon tram suposaria passar de confinament municipal a confinament comarcal, cosa que permetria més mobilitat, però Budó ha advertit que qui surti del seu lloc de residència per anar de pont ha de ser conscient que cal que compleixi amb el confinament municipal en el lloc de destí. En aquest sentit, la portaveu ha fet una crida als ajuntaments perquè controlin el compliment de les normes.

Comentaris

  Hipocrete 01/12/2020 2:52 pm
  Sou vossltres. Culpables si gent s infecta, al no fer confinamient. Cas contrari demandar si una persona à cirscuntancies si va un restaurant o centre comercial. Anem arreglats aquesta colla de política mediocres, tot per pasta. No mes Faltava pistes skis combinación perfecte de multitud Fred covid
  Ramon 01/12/2020 8:54 pm
  Les eleccions s'haurien d'ajornar encara que toquessin. S'ha de ser fdlgp per avançar-les per fer-les coincidir amb l'epidèmia. Perquè no les avancen MALGRAT l'epidèmia, no. Les avancen PER l'epidèmia. Però el tripartit ho pagarà caríssim a les urnes.
  "El Nadal" és un castellanisme 01/12/2020 11:15 pm
  És diu: posa Nadal en risc. Què no teniu correctors de català en aquest mitjà?
  Erc banda terrorista del ferrovial.junqueras y asesinos 02/12/2020 6:05 am
  VERGES PRESO JA!!!!
  Geroni 02/12/2020 10:00 am
  "El Nadal" és una castellanada. En català no porta l'article. Corregiu això.

Nou comentari