El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern amplia l’opció de fixar limitacions als pisos turístics a tots els municipis
  • CA

L’opció de posar limitacions temporals i períodes màxims de vigència per als pisos turístics i a les llars compartides s’amplia a tots els municipis de Catalunya, segons el projecte de llei de mesures fiscals i financeres, l’anomenada llei d’acompanyament dels pressupostos del Govern. Aquesta potestat, que fins ara només tenia l’Ajuntament de Barcelona, que encara no l’ha exercit, s’extendrà ara a tots els municipis del país. A banda, el consistori barceloní va prohibir fa més d’un any l’activitat del lloguer d’habitacions turístiques.

La modificació que inclou la llei d’acompanyament, a la qual ha tingut accés l’Agència Catalana de Notícies (ACN), permetrà a tots els ajuntaments catalans limitar les activitats d’allotjament turístic en habitatges d’ús turístic i en llars compartides, mitjançant ordenances municipals. D’aquesta manera es podrà fixar un termini màxim d’activitat dels pisos turístics, on es lloga l’habitatge sencer, i de les llars compartides, on el turista es queda a dormir a canvi contraprestació econòmica durant menys d’un mes en un pis on resideix el propietari.

La plaça de Sant Miquel de Barcelona va viure fa una setmana una concentració a favor de les llars compartides per demanar una regularització “justa i proporcional” del sector i en contra de la seva prohibició a la capital catalana que ara es podrà estendre a altres municipis catalans que ho desitgin. El lloguer d’habitacions turístiques ha estat al centre de la polèmica de fa mesos a Barcelona, amb un consistori partidari de vetar aquesta pràctica si no es lloga l’habitació un mínim de 30 dies. Els defensors de les llars compartides carreguen contra aquesta limitació temporal i asseguren que lloguer d’habitacions turístiques és un ingrés en temps difícils per a moltes famílies que els ajuda a arribar a final de mes. En canvi, els contraris a les llars compartides argumenten que “fa apujar preus” i que el sector acaba “controlat per màfies”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa