El Govern alerta que la baixada de l’atur és un “miratge”

Les reactivacions dels ERTO continuen però encara hi ha 247.900 treballadors afectats per la crisi sanitària a Catalunya

El Govern veu positiva la baixada de l’atur al setembre de 2.400 persones però alerta que és un “miratge” que no compensa el mal estiu que ha passat un mercat laboral que està “adormit”. “No seria realista si no expliquem que la reducció té a veure amb la mala temporada turística, i la menor contractació estacional”, ha apuntat el secretari de Treball, Josep Ginesta, en una roda de premsa. El secretari ha recordat que des de l’inici de la pandèmia s’han perdut 101.400 llocs de treball i encara hi ha 146.500 afectats per ERTO, amb un “futur incert“. Sumant, els dos valors ha conclòs que 247.900 treballadors s’han vist perjudicats per la crisi sanitària, ja que o bé han perdut la feina o la tenen ‘hibernada’ en un expedient.

Com a nota positiva ha celebrat que durant el mes de setembre continuessin les reactivacions dels ERTO i el total d’afectats hagi caigut un 13,9% en un mes. “Continuem recuperant gent al mercat de treball. Hem tret persones dels expedients. És una dada molt positiva“, ha dit. Pel que fa a les previsions de com evolucionarà l’economia, ha assegurat que “en funció de la disciplina dels catalans serem capaços de recuperar més o menys el mercat de treball”.

Nou comentari