El Suprem blinda la magistrada i el fiscal que empaiten Boye

Finalment, la sala II del Tribunal Suprem ha decidit tancar la porta a una de les escletxes que havia obert l’advocat Gonzalo Boye per aturar la seva persecució a l’Audiència Nacional, enmig d’un cas de blanqueig de capitals. La sala penal ha decidit barrar el pas i no admetre a tràmit la querella que el lletrat de Carles Puigdemont va formular contra la magistrada titular del jutjat central d’instrucció número 3 de l’Audiència Nacional, María Tardón, el fiscal antidroga, Ignacio Miguel Lucas, i la lletrada de l’administració de justícia del mateix jutjat, Ángeles Monedero. Tots tres porten la instrucció de la macrocausa per narcotràfic al voltant de Sito Miñanco, on han implicat Boye per la seva feina com a advocat d’un dels principals encausats.

En la querella, Boye denunciava que la investigació judicial era una “persecució contra la seva persona”. Una situació del tot “subsumible en delictes de prevaricació, encobriment, contra les garanties processals i revelació de secrets”. Els magistrats, però, consideren que la denuncia del lletrat només “pretén la criminalització de la investigació” i amb la que mira de canviar la seva condició d’investigat a “víctima”. El Suprem retreu que Boye qualifiqui de “conductes prevaricadores i encobridores” unes actuacions judicials en les que l’advocat ha pogut actuar “des de la personació i el dret de defensa”.

En aquesta línia, la sala considera que la querella conté conclusions “argumentatives” que es presenten “com a elements fàctics judicis inferencials que parteixen del que vol tenir per acreditat, la no participació de l’advocat en els fets que són investigats en el sumari”. Així critica que qualifiqui “d’actitud obstructiva de la magistrada”, les perquisicions judicials que considera que “no s’acomoden al que interessa a la defensa que exerceix el querellant en les diligències seguides al Jutjat Central número 3”. De fet, el tribunal compra del tot l’informe del fiscal que ja demanava la inadmissió a tràmit de la querella. Al capdavall, com va demanar a diferents agrupacions d’advocats catalans que es van querellar contra aquesta instrucció i que va ser arxivada reclamant de multes als lletrats que feien costat a Boye. La Sala, doncs, amb Manuel Marchena com a cap, tanca files amb Tardón i el fiscal en la seva lluita contra Boye.

Comentaris

  RAMON A Octubre 27, 2021 | 17:26
  Els jutges de Putin vindran a prendre llissons de la mafia castellana
  Tano Octubre 27, 2021 | 17:41
  Màfia d'estat, mes d'hora que tard hauran de donar moltes explicacions.
  Vladimir Putin Octubre 27, 2021 | 18:37
  Pero si soy un santo al lado de estos fascistas de los DD.HH. !
  miquel_u Octubre 27, 2021 | 18:39
  i els independentistes del Parlament de Catalunya no creuen necessari protegir la Presidència del Parlament de Catalunya ni tan sols de la presumpció d'innocència. ER això t'ho hauries de fer mirar.. sou mala gent
   Per miquel-u: Reclamacions a Waterloo Octubre 28, 2021 | 05:05
   Va ser el batxiller foll i pocreparat el que va trigar setmanes a donar els resultats de l'1-O, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. El poc honorable no va creure necessari protegir als membres del seu Govern. Corruptgent, t'ho hauries de fer mirar... sou mala gent
  Normal Octubre 27, 2021 | 20:36
  El TS preveu les argúcies d'advocats marrullers. No ho fan només al calb menjador de crispetes sinó a tots els tramposos.
   Vicenç Octubre 28, 2021 | 13:46
   No hi ha pitjor cec que qui no vol veure.
  Estamos casi casi a Tocar ...... Octubre 27, 2021 | 22:58
  Pobre hombre, el condenado por terrorismo y acusado de blanqueo de capitales provenientes del Narcotrafico de Don Sito Miñanco el rey de la "Fariña" , aun me veo a pelomoxo cualquier día subido en un narcosubmarino....vaya circo
  Teix Octubre 28, 2021 | 08:48
  “El Suprem blinda la magistrada i el fiscal que empaiten Boye. La sala penal considera que és una criminalització de la investigació". Ja fa uns quants anys que en aquest assumpte n’hi ha que creuen que els criminals són els jutges i fiscals. Jo no m’hi fico fins que Estrasburg m’ho aclari.

Nou comentari