La ministra d’Exteriors demana afrontar amb “calma” el desenllaç de les eleccions dels EUA

Arancha González Laya evita valorar l'autoproclamació de Trump com a vencedor dels comicis

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha afirmat que cal afrontar amb “calma” el desenllaç de les eleccions nord-americanes i “no fer valoracions abans de saber el resultat”, tampoc sobre l’autoproclamació de Trump com a vencedor dels comicis. Segons González Laya, aquestes eleccions són “un referèndum” que es pot guanyar o perdre “per un petit marge” i cal esperar amb “tranquil·litat” i “paciència”. En tot cas, segons González Laya, cal apostar per “resetejar la relació transatlàntica” amb els EUA guanyi qui guanyi les eleccions.

En una entrevista a la Cadena Ser, la ministra d’Exteriors ha afirmat que aquests comicis són “un referèndum sobre una manera de fer política i polítiques”. Ha recordat que en les relacions entre Estats Units i Espanya hi ha hagut punts de trobada com la lluita contra el terrorisme, però també “grans punts de diferències”, com la lluita contra el canvi climàtic.

En tot cas, ha afegit, “sigui qui sigui la nostra responsabilitat és treballar amb qui guanyi les eleccions” i “caldrà construir una agenda transatlàntica amb qui guanyi aquestes eleccions”. Una relació, ha conclòs, que haurà de tenir “una nova ànima”.

Nou comentari