El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
González Laya, “confiada” que el Consell Europeu arribarà a un acord
  • CA

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha confiat que el Consell Europeu acabi tancant un acord sobre el fons de reconstrucció. “Tinc una gran confiança que els líders al final surtin d’aquest Consell Europeu amb un acord que sigui refundacional per a la Unió Europea“, ha dit González Laya en una entrevista aquest dilluns al matí a la ‘Cadena SER’. La titular d’Exteriors ha afirmat que és un “moment delicat” en el qual s’està “encarrilant la negociació cap a la seva conclusió” i és “complicat” perquè “teixir el consens” és “difícil” i “fràgil”. “S’estan fixant els fonaments de la UE per a les següents generacions“, ha remarcat. González Laya ha assegurat que Espanya “té les idees bastant clares” i “no rebutja la condicionalitat”.

González Laya ha dit que l’Estat espanyol accepta unes condicions que “són la base d’aquesta confiança amb la resta dels estats“. D’una banda, “les que ja estan dins del semestre europeu” amb “una llista de tasques que tenen tots” els països i, de l’altra, la que implica la presentació d’un pla de recuperació estatal que serà la “base del contracte” per rebre els fons.

Sobre les discrepàncies amb els països anomenats ‘frugals’ -com Holanda o Suècia-, la ministra d’Exteriors ha dit que hi ha una “geometria molt variable” i que “no es tracta de vèncer sinó de convèncer i això porta temps”. “Teixir un consens és tremendament complicat“, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa