Giró diu que els pressupostos introduiran “mesures orientades a la igualtat social”

Els pressupostos per la Generalitat sembla que encara estan lluny d’acordar-se, però tot i així, el conseller d’Economia, Jaume Giró, ha assegurat que el Govern treballa per introduir-hi “mesures orientades a la igualtat social”. A banda, Giró ha alertat que “el marge de maniobra” del Govern és “molt petit”.

El conseller ha parlat de noves mesures per la igualtat social al ple del Parlament d’aquest dimarts en resposta a una interpel·lació del diputat d’En Comú Podem Joan Carles Gallego, que ha demanat establir un salari màxim per combatre les desigualtats socials. El conseller Giró ha avisat que aquesta mesura pot generar “efectes contraris” als desitjats i ha rebutjat aplicar-la. “A les pimes els hi dius que faràs una prova pilot amb salaris màxims i ja li puc assegurar que moltes marxen. No és per aquí per on hem d’atacar el problema”, ha defensat el conseller d’Economia.

El Govern necessita l’aprovació de tots els partits independentistes per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat si no vol recórrer al PSC, que ja s’hi ha ofert perquè vaticina que la CUP no hi votarà a favor. El conseller d’Economia, Jaume Giró, va assegurar fa uns dies que l’aliança entre Junts per Catalunya ERC és sòlida i es va comprometre a aprovar els pressupostos a principis de novembre. No obstant això, necessita el suport de la CUP per complir el seu propòsit, i la formació de l’esquerra independentista alerta que la negociació està encallada.

Tant Dolors Sabater com  Xavier Pellicer han mostrat escepticisme davant els comptes catalans. Pellicer, de fet, ja va criticar fa uns dies l’enfocament del Govern i va exigir “un canvi de rumb immediat”. El cupaire va mostrar-se sorprès perquè el Govern hagi inclòs al seu pla d’investidura “infraestructures faraòniques i amb obsolescència programada” com els Jocs Olímpics d’Hivern” i va assegurar que la legislatura “camina en sentit contrari” al que van acordar en les negociacions d’investidura.

Comentaris

    Cagum el Giro, i ERC, a la merda tots Octubre 20, 2021 | 00:26
    Es un gran error aprovar els pressupostos espanyols, no aprenem, els Polítics Catalans son incompetens i es venen per cuatre monedes, que al final es queden amb dues, no entenen res, no volem res de espanya que no sigui la independecia,

Nou comentari