Giró diu que el decret llei del fons per les fiances té una solidesa jurídica “total i absoluta”

El conseller diu que "respecta" la Fiscalia però avisa que Cs vol "treure rèdit polític del patiment de les persones"

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha defensat que el decret llei que habilita l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF) a una trentena d’exalts càrrecs a qui el Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d’euros per l’acció exterior de la Generalitat entre 2011 i 2017 és d'”una solidesa jurídica total i absoluta“, després de saber-se que la Fiscalia ha admès a tràmit la denúncia de Cs contra el mecanisme.

En una compareixença aquest dimecres, Giró ha advertit que “serà molt difícil que algú pugui dir el contrari si se’l llegeix de dalt a baix de manera tècnica”. A més, ha dit que “respecta absolutament” les decisions de la Fiscalia, però avisa que Cs vol “treure rèdit polític del patiment de les persones” .El titular d’Economia i Hisenda ha explicat que la norma “avala la presumpció d’innocència”, ja que cobreix les fiances mentre no hi hagi una sentència ferma d’una instància judicial. “Quan hi hagi sentència ferma, hauran de tornar els diners, els interessos i els costos”, ha recordat.

Comentaris

  Pajaritu 28/07/2021 4:47 pm
  Algo esconde tanta soberbia técnica. Veremos... ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
   Moixó 28/07/2021 9:21 pm
   Amb el cantar es coneix l'ocell i amb l'escriure el cervell.
  Esto decían hace unos añitos..... 28/07/2021 5:19 pm
  La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha afirmat aquest dijous que la llei de ‘desconnexió’ sobre un règim jurídic català que han pactat JxSí i la CUP no podrà ser impugnada ni suspesa eventualment pel Tribunal Constitucional (TC): “Entenem que la llei de transitorietat jurídica és inimpugnable”.
   Impugnable, sí 29/07/2021 11:11 am
   El moll de l'os de tot plegat : Els espanyols encara "defensen" la "unidad" i indivisibilitat "de destino universal" d'Espanya i des de fa uns "añitos", des del 1587, el regne d'Espanya s'ha dividit, i se li han separat un munt de territoris... Consulteu-ho online i feu-ne el recompte. Parlar d'Espanya i alhora d'unitat és un oxímoron com una casa.
  Octogenari 28/07/2021 5:40 pm
  Si. Tan sólida com la meva salud física.
  Via fora els adormits 28/07/2021 6:02 pm
  Sí, quan hi hagi sentència ferma internacional a mig o llarg termini, des de l'estat espanyol hauran de tornar els diners, els bens confiscats, els interessos i els costos, als innocents afectats i "acusats" sense proves. Però amb la malvolença espanyola, els problemes provocats, la represàlia, l'angoixa, la pèrdua de temps, el patiment exercits contra els implicats i llurs famílies, els espanyols ja hauran complert llur objectiu de fer mal i de venjança. Son així.

Nou comentari