La junta de govern de l’ICF aprova activar els avals per al Tribunal de Comptes

El conseller Giró demana quinze dies més per formalitzar-ho

La junta de govern de l’ICF ha aprovat aquest dimecres al vespre activar el mecanisme previst en el decret de creació del Fons Complementari de Riscos per tal que l’entitat financera presenti l’aval pels encausats pel Tribunal de Comptes, amb el contraaval del fons. S’està treballant per tramitar tota la documentació necessària per fer-la arribar al Tribunal de Comptes, que no es podrà fer dins del termini previst, que s’acabava aquest dimecres a la mitjanit.

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha registrat un escrit al Tribunal de Comptes amb què demana més temps per formalitzar l’aval de 5,3 milions d’euros en el procés contra alts càrrecs del Govern per la política d’Exteriors. En un escrit de tres pàgines, registrat ahir a l’organisme i al qual ha tingut accés El Món, el conseller demana aplicar diversos criteris administratius i processals per tal que el Tribunal atorgui 15 dies més per poder presentar tota la documentació financera.

De fet, Giró determina en l’escrit que aquest termini no perjudicaria les finances de la Generalitat ni la seva hisenda i “es conciliaria el principi d’indemnitat en relació a l’exercici de les funcions públiques”. L’escrit es va presentar un cop el conseller va rebre ahir els vist i plau dels responsables de l’Institut Català de Finances que no veien problemes en aplicar el fons de risc previst en el Decret Llei que vol avalar les reclamacions del Tribunal de Comptes. Una opció que Giró descartava al migdia. Aquest matí, en la sessió plenària, ha avançat la resolució de l’aval públicament.

El conseller demana l’ampliació o la pròrroga del termini en base el “principi de lleialtat institucional i col·laboració”. Fonts del Departament d’Economia expliquen que l’aval de l’ICF és provisional i que es continuarà treballant per trobar una entitat financera que estigui disposada a avalar el fons creat per la Generalitat. I assenyalen que han tingut poc temps per fer totes les gestions necessaris des que el 29 de juny el Tribunal de Comptes va fer públiques les fiances.

El ple del Parlament de la setmana que ve votarà el decret del Govern que preveu crear el fons i dijous 29 de juliol s’acaba el termini perquè el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) emeti un dictamen tal com han demanat PSC, Cs i PPC. Els socialistes però creuen que el decret del Govern s’ajusta a l’Estatut i la Constitució. Si el dictamen de l’òrgan consultiu és favorable podria ajudar per convèncer entitats financeres, segons va apuntar dimarts el president Aragonès. Giró espera que l’escrit permeti guanyar temps per afiançar els avals de la trentena d’encausats.

Comentaris

  Ferran 21/07/2021 8:10 pm
  INEPTOS
   Disaster of Annual 22/07/2021 11:48 am
   Ho dius per la vostra batalleta d'Anoual, de la qual avui en fa 100 anys... origen de molts del mals espanyols que encara patim.
  Pajaritu 21/07/2021 10:02 pm
  Más maderaaa... ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
   Moixó 22/07/2021 11:44 am
   Amb el cantar es coneix l'ocell i amb l'escriure el cervell.
  Pedro 21/07/2021 10:12 pm
  Cataluña es una VERGÚENZA. Y los lazis apoyando. Hay que ser tonto.
   Ha, ha, ha 22/07/2021 1:24 pm
   Si per a tu es una vergonya per quins set sous la vols mantenir sota sobirania espanyola ? Ehem ! Sí. "Has de ser tonto... de remate", hi pots afegir. Apa bon vent.
    Gonzalo 24/07/2021 12:48 pm
    A ver imbécil... cataluña es una vergüenza por culpa de vosotros!!!!!
  Ben Vinguts 22/07/2021 7:44 am
  Sobrevivan los inquisidores
  Doctor Strangelove 22/07/2021 9:29 am
  Ante el vicio de pedir está la virtud de no dar. Doc.

Nou comentari