Giró confia que els bancs “reconsiderin la seva posició” i avalin ara el fons de l’ICF

El conseller preveu que el PIB català creixerà entre el 6% i el 6,5% aquest any i el que ve

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha confiat que les entitats bancàries reconsiderin no haver volgut avalar el fons de l’Institut Català de Finances (IFC) que busca protegir els treballadors públics i càrrecs de la Generalitat davant de demandes econòmiques per l’exercici de les seves funcions. “Després que el Consell de Garanties hagi validat per unanimitat tot el decret llei i que el Parlament hagi votat amb 74 vots a favor i només 19 en contra la seva tramitació, confio que reconsiderin la seva posició“, ha dit en una entrevista amb el diari Ara. Giró ha defensat la legalitat d’aquest fons i ha assegurat que les vies alternatives a l’aval bancari “van molt bé”, però no n’ha donat més detalls.

Sí que ha criticat que s’han publicat “coses realment molt grosses on es maltracta i es prostitueix la veritat” sobre aquest fons i ha insinuat que s’ha pressionat els bancs perquè no s’hi involucrin. “Es truca i és molt fàcil generar por, amenaçar, perquè portem ja uns quants anys així”, ha indicat.

Giró també s’ha referit al futur de l’economia catalana i ha situat el creixement del producte interior brut (PIB) entre el 6% i el 6,5% aquest 2021 i el mateix percentatge per al 2022. Sobre els fons europeus per recuperar-se de l’impacte de la pandèmia de covid-19, ha dit que no és “optimista” perquè dubta que els 1.400 milions d’euros que corresponen a Catalunya no es decidiran des de la Generalitat “perquè vindran en projectes definits”. “Per això, el que demanem és que, a l’estat més descentralitzat d’Europa, com a mínim puguem decidir-ne una part”, ha conclòs.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 31/07/2021 11:15 pm
  La paz este con vosotros , queridos borreguetes lazinazis, nuestro gran maestro passtelero loco os vigila.
  Pedro 31/07/2021 11:30 pm
  Que nadie confia en vosotros. Tanto cuesta entenderlo. Ni Andorra.
  PIOLIN 31/07/2021 11:46 pm
  Quan montareu un banc que hi podem posar els calers ?
  El que lo haga, perderá muchos clientes 01/08/2021 7:06 am
  Tú puedes tener en dirección “algún personaje indepe”. Dudo que tengan activistas indepes como en las universidades, con lo que nadie avalara a los delincuentes. El que lo haga verá como muchos clientes en España se irán de su banco.
  Català 01/08/2021 7:54 am
  Els bancs se'n guardaran be prou. I ho sabeu, Sr. Giró.
  només ens uneix la repressió 01/08/2021 11:10 am
  l'estat pot pagar les costes de la demanda civil presentada pel nostre president Puigdemont al jutge Larena (550.000 euros de res), pot avalar a la familia Franco perquè pugui tirar endavant els seus negocis particulars, els Franco, l'altre gran familia espanyola juntament amb la borbònica, però quan hi ha catalans pel mig ... la xenofòbia de sempre, l'odi i el pensament únic (feixisme) passa per damunt de la llei, la lògica i la raó.
  canviem de banca, una que sigui justa i que pagui els seus deutes (ajuts publics, fons de pensions) 01/08/2021 11:12 am
  Els catalans, banca estrangera per banca estrangera, millor que no sigui la peninsular.
  Joana 01/08/2021 11:28 am
  Conceller Giró, més que confiar , se'ls hi explica clarament que totes les nómines dels funcionaris de la Generalitat aniràn a un banc que avali el fons de l'ICF.

Nou comentari