Giró assegura que 14.000 milions “s’evaporen” de Catalunya cada any

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha remarcat que els comptes són “els millors que es podien fer amb els recursos disponibles” i ha denunciat la “repressió econòmica” que pateix Catalunya per part de l’Estat. Giró ha qualificat Junts com “el partit de la gestió responsable” i ha remarcat que l’aprovació dels comptes era sinònim de “vetllar per l’interès general del país”. Malgrat tot, el conseller ha lamentat que “no es pot arribar a totes les necessitats” perquè l’Estat es queda una part dels ingressos procedents del territori. “Catalunya genera 52.000 milions d’euros amb impostos, i aquest pressupost només arriba a 38.000 milions; la resta -14.000 milions- s’evapora davant els nostres ulls“, ha comentat.

A banda, ha valorat positivament el suport dels Comuns per facilitar l’aprovació dels pressupostos a Catalunya. “És evident que havíem de fer pressupostos, així que benvinguts els que s’hagin sumat a l’acord“, ha apuntat aquest diumenge en un acte de Junts per Catalunya celebrat a Badalona. Durant la seva intervenció, Giró ha recordat que la primera opció passava per arribar a un acord amb la CUP, tot i que ha defensat que “no per això s’havien de deixar de fer pressupostos”.

“Subtil procés de recentralització”

De fet, el titular d’Economia i Hisenda ha denunciat que l’Estat està duent a terme un “subtil procés de recentralització”, tot recordant que el Tribunal Constitucional ha dictat una quarantena de sentències que “esquincen les competències d’autogovern”. “No només hi ha la repressió judicial, sinó que en l’àmbit econòmic també patim repressió dia a dia”, ha lamentat. En aquest sentit, ha subratllat la necessitat de canviar de model perquè “hi ha coses que no donen més de si”.

Reiteradament Giró ha recordat que l’execució del pressupost que fa l’Estat a Catalunya “amb prou feines arriba al 60%”, mentre que en altres comunitats com Madrid “supera el 100%”. Per posar en valor la tasca que fa el Govern a Catalunya, el conseller ha posat l’exemple de Badalona, que enguany tindrà un pressupost de 33 milions d’euros.

Comentaris

  Ricard Novembre 28, 2021 | 15:50
  Una mostra més de l'excessiva educació catalana amb els salvatges castellanistes.
   Realitat Novembre 28, 2021 | 18:24
   Es pur populisme. Si que hi ha una cantitat que Catalunya paga de mes, pero ni de bon tros es aquesta i es per que es mes rica que altres comunitats, pero per el camí que portem aviat passarem a rebre i no a aportar. Es un dels arguments populista dels independentistes que aqui enganya a bastants pero fora no s'enten. Que dirieu si Amancio Ortega, o Jef Bezos es queixesin per que paguen molts impostos? I molt mes semblant encara: a Alemanya no es queixen dels diners que envien a Europa i no els tornen, ells com a tot el mon saben que es la REDISTRIBUCIO DE LA RIQUESA, no diuen "Europa ens roba", passa el mateix entre Alemanya del est i del oest, o entre ciutats, si miresim el que paga un barceloni i un lleidatà, Barcelona voldria la independencia de Catalunya.
    España, ganduls, borrachos i assassins e3 dones Novembre 28, 2021 | 21:26
    Populisme es pagar als borratxos andalussos i als dements extremeños del psc
    Ricard Novembre 28, 2021 | 21:38
    La diferència estimat comentarista és que tothom, tret dels catalans, han pogut decidir ser o no solidaris, i a més també a tothom els ho agraeixen. Als catalans, que aporten moltíssim més que els alemanys a Castella, no ens agraeixen res, i a sobre ens envien la seva policia i el seu exèrcit a agredir-nos. Com pot veure hi ha petites diferències. Per cert, això ho tenim en comú amb tot Catalunya. Tot. Curiosament els castellans diuen que no som un sol país. Però a l'hora de pagar i tant que ho som. Adorables aquests castellans, eh?
  Veterà antifranquista. Novembre 28, 2021 | 16:05
  Nois, els catalans d'aleshores van refusar administrar els sus diners i ho van deixar en mans de l'Estat Espanyol. Deien que, aixó no tenia importància, un pacte i en dos mesos tot arreglat. Era el setembre de 1979; ja ho estem veient.......
   Anònim Novembre 28, 2021 | 20:04
   El que dius es mentida segons algú més ben informat que tú. Jordi Pujol.
  Veterà antifranquista. Novembre 28, 2021 | 16:05
  Nois, els catalans d'aleshores van refusar administrar els sus diners i ho van deixar en mans de l'Estat Espanyol. Deien que, aixó no tenia importància, un pacte i en dos mesos tot arreglat. Era el setembre de 1979; ja ho estem veient.......
  L'IDESCAT no ho diu aixó Novembre 28, 2021 | 16:09
  Giró manipula i menteix.
   Ricard Novembre 28, 2021 | 17:41
   En què? Es queda curt? Ja m'ho pensava.
    No es queda curt no Novembre 28, 2021 | 23:06
    Infla les pèrdues; per això manipula i menteix. Busca a l'Idescat i informa't.
     Ricard Novembre 29, 2021 | 11:11
     O sigui que confiscació fiscal, no autoritzada pels catalans, n'hi ha. Gràcies per aclarir-ho.
      No tens raó Ricard Novembre 29, 2021 | 20:55
      Les teves respostes ni tan sols tenen sentit.
  Que espanya ens robi es una indecència Novembre 28, 2021 | 17:02
  I encara aquests lladres tenen la desfatxatesa de dir que som no sé qué, per independentistes. Que ens tornin aquests 14.000 milions d'euros multiplicat per els 50 anys dexpoli, i llavors, si no ens toquen a més, la llengua, parlemne de estar a espanya.
  No ens heu de convencer, panxescontentes i agraïdes Novembre 28, 2021 | 17:15
  No s'evaporen, sóm una comunidad autónoma regional amb la Generalidad de máxima representante del reino de España y recaudadora de los impuestos. A partir d'aquí, sempre serà així o pitjor, fins que no diguem PROU i els enviem a pastar fang. Amb aquests polítics no passarà mai, començant per ERC, ells ho saben i nosaltres també. Llueix dir governo Catalunya i em considero independent, però van cobrant i exercint poder que els hi volen atorgar. Per aixó hi són.
  Avi Novembre 28, 2021 | 18:43
  Populisme del bo, es nota quan li surt el gen convegent de dretes. Lo extrany es que partits dits d'esquerra com ERC utilitzin les mateixes soflames, la Cup per exemple no ho fa i vol igualment la independencia.
  JordiT Novembre 29, 2021 | 08:27
  J. Giro. El parlamentari amb mes patrimoni. Estrategia populista per mantenir i incrementar patrimoni. A l hora de la veritat, no signara res il.legal que posi en risc el seu patrimoni. A la gent com tu la coneixem
  vendetta Novembre 29, 2021 | 08:56
  ejpanya ROBA
  Giró no se sap els seus propis pressupostos Novembre 29, 2021 | 09:41
  Aquí "https://www.parlament.cat/web/documentacio/publicacions/butlleti-bopc/index.html" podeu trobar el document "BOPC 152/13 - 14 / Tramitacions generals | Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2022 | Text presentat, tramesa a la Comissió i termini de presentació d'esmenes". A la pàgina 8 trobem el paràgraf següent: "El pressupost de l'Administració de la Generalitat, a què fa referència l'article 1a, que està format per l'estat d'ingressos i pels estats de gastos dels departaments del Govern i dels fons no departamentals, i al que s'integren també els estats de despeses del Parlament i dels organismes estatutaris i consultius que no disposen de pressupost propi, s'aprova per un import total, als estats d'ingressos i despeses, de 48.863.272.495,41 euros, d 'acord amb el detall de despeses per seccions que figura a la taula següent:". Giró s'ha oblidat més de 10 mil milions de despeses incloses al seu pressupost. Com per creure's les declaracions d'aquest pollastre.
  fat boy Novembre 29, 2021 | 09:51
  S'evaporen a Catalunya pero es condensen a Madrid.

Nou comentari