Generalitat i Moncloa demanen diàleg a Nissan per assegurar el futur de les seves plantes

Els dos executius s'han reunit aquest dilluns a la tarda amb els sindicats

Representants dels governs català i espanyol s’han reunit aquest dilluns amb els sindicats de Nissan en la qual han reclamat a la direcció diàleg per assegurar un futur laboral i industrial de les plantes que la marca automobilística té previst tancar d’aquí uns mesos. Els dos executius han sol·licitat a Nissan que aquests escenaris de diàleg vagin més enllà del període de consultes establert i s’han compromès amb els sindicats a treballar pel futur industrial de la planta de la Zona Franca, ja sigui amb la marca japonesa o altres projectes que garanteixin els llocs de treballs directes i indirectes. Segons els sindicats, les administracions els han traslladat que han exposat a l’empresa que amb l’ERO era impossible establir una negociació.

La representació sindical ha expressat que és imprescindible obrir una mesa tripartida entre governs, empresa i sindicats, sense límits a la negociació, per trobar solucions industrials i assegurar la continuïtat de les plantes de Nissan a Catalunya i han reiterat la seva petició perquè es retiri l’ERO que, han insistit, s’ha plantejat en frau de llei. En aquest sentit, també han reclamat el suport efectiu de l’administració recuperant l’autorització laboral modificant l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors, segons han informat els sindicats.

A la trobada, hi han assistit el secretari general d’Indústria i Pime, Raül Blanco; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto; la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya, i el subdirector general d’Inversió Industrial, Jordi Carbonell. Així mateix, han participat membres dels sindicats CC.OO., UGT i CGT, com a representants dels treballadors.

Nou comentari