La Generalitat emet una Alerta Ultra "paramilitar" a Catalunya

L’Oficina de Drets Civils i Polítics detecta 20 grups d’ultradreta que han perpretat 328 agressions
Un manifestant d'ultradreta saludant mentre estan cremant estelades | ACN

 

El nou balanç del mapa dels drets polítics i civils de Catalunya alerta del creixement dels atacs perpetrats per la ultradreta. Així ho confirma el primer informe de l’Oficina de Drets Civils i Polítics que aquest matí s’ha presentat a la seu de la vicepresidència del Govern. Segons el seu director Adam Majó, s’han registrat un total de 328 agressions de la ultradreta en els darrers dos anys. L’ODCP també avisa de l’existència de 20 grups d’ultradreta que actuen de manera “paramilitar”. Tot i això, Majó insisteix que no hi ha un problema de convivència a Catalunya”.

 

Segons descriu l’informe, aquests grups actuen de manera “paramilitar i actuen en municipis de majoria social independentista, amb la voluntat d’intimidar la població i realitzar ocasionalment robatoris de material reivindicatiu a la via pública o atacs a monuments de suport a la independència i a cases particulars”.

 

En total, les agressions comptabilitzades en dos anys és de 328, la gran majoria a Barcelona (267), Girona (40), Tarragona (15) i Lleida n’ha registrat 6. També ha detallat "lligams entre determinats partits polítics i aquests grups". Majó també ha incidit en la"evident conivència i complicitat ideològica amb la Policia espanyola i la Guàrdia Civil" i el tracte tou per part de la judicatura. 

 

De fet, les queixes per l’actuació de la ultradreta suposen el 36,7% de les queixes que ha rebut l’ODCP, un 30,1% són reclamacions sobre drets de participació política, vulneracions contra el dret a l’honor, 6,6% i protestes per les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, un 6,6%. 

 Comentaris
Desarraigats
Son uns pobres immigrants sense "arraigo" que malviuen i malviuran! Ignorar-los i burbar-se'n a la seva cara es el millor! Jo ho vaig i funciona! Treuen bilis per la boca!!
remigio III
És el sistema falangista del franquisme. Intimidar, espantar, extorsionar, violentar les institucions democràtiques. Establir un estat d'inseguretat. O siga: terrorisme falangista del 36. Policies de dia, incontrolats de nit. Repetim la història. Inclosa la història de fora del país. Veneçuela. Tramp també l'interessa la guerra entre veneçolans i així muntar-s'ho de "salvador redemptor". Mentre s'apropia de les riqueses veneçolanes. Els inhumans ataquen de nou als humans: ¿estem preparats?
Montgat
Benvolguts processistes, intrepas i demés palanganeros i mamporreros del règim. Ja heu fet la contribució patriòtica de 10 € a la crida? Penseu que la llagosta es molt cara a Bèlgica! Si contribuïu guanyareu un seient a la dreta de Francesc Macià i Lluís companys al valhala ratafiànic! Que santa pilar rahola, karmele marchante i sor Lucía caram us beneeixin!
Claravalls
Fora aquesta merda feixista de CAT ora tots els immigrants espanyols inadaptats de Catalunya.On és l'èxode dels inadaptats marxant de Catalunya que predicaven els de cs.Inadaptats us animem a seguir els vostres líders de cs i foteu el camp de Catalunya no us necessitem per a res.Si us plau, cardeu el camp el més aviat possible si pot ser avui millor que demà.Que trist i miserable ha de ser viure en un país on saps que mai t'adaptaras. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Fan el que volen
Tenen immunitat, cap dels seus actes ha rebut la reprovació dels partits dels colons, a ells ja els està bé , al igual que la justícia espanyola i les forces policials , miren cap un altre costat, doncs són de la seva corda, són els seus amics, els seus parent o ells mateixos ...
Josep el rebel
Això és un dels resultats de la Constitució neofranquista que dona ales als franquistes, nazis, ultradreta, feixistes, etc.
fu man txu
deportacio immediata al seu pais
SARA
Menuda pinta de niñato que tiene el de delante, ni caso a esa gentuza.
Frederic
Cal parar-los i desacraditar-los. La justicia i forces policiacas han de actuar sense complexes. Estem a Catalunya i volem ser respectats.
LSO
Esta chusma son el orgullo de la Choni.
Robert
Son persones ignorants amb idees extretes de propaganda d'extrema dreta, igual que va fer Hitler o Mussolini. Aquests son els perills de la falta d'educació i el fanatisme.
Teresa
El caçador d'Aspa , al seu poble, era considerat com un ultradretà anticatalà. Són violents i en qualsevol moment-contratemps els pot sortir la ràbia. Estan carregats de violència. Caldria vigilar-los més. Aquest ja ha fet el mal: DOS agents rurals morts.
flamaq
Mira Mongat, pot ser si que et pensen que som imbecils i que les teves opinions ens afecten. Si vols autoenganyar-te pesant que tens rao, dons va teu. Pero com us fot eh que el MHP estigui lliure a Bruseles i no el pogueho fer callar? Apa Bon vent i barca nova
X U S M A
Aquí hi ha nivell , eh !! EspaÑa es pot considerar afortunada de tenir aquests espècimens , enveja de la resta de països civilitzats , cults , demòcrates i moderns. Amb aquesta fauna estem salvats catalans , Ñ té els dies comptats ,els dies que trigarà la UE a expulsar-los .
Si contínuament se'n impunes i no s,els dete com fins ara ,els fills del assassí franco es multiplicaran.
El que heu de fer és publicar els noms
Volem saber qui hi ha. Feu periodisme de veritat coi.
maquisenlared
Hay que asaltar con contrainformación en sus redes
Sergi
I els mossos que han fet davant aquesta situació? Falta una referencia a l actuació dels mossos. El conseller d interior hauria de dir tolerància zero amb la impunitat d aquests grups. Si es vol la policia sap com investigar los i generar els expedients oportuns quan fan actuacions violentes etc. Hi ha massa tolerància del govern amb aquests grups i és qüestió de seguretat ciutadana.
Adriana
La integracion solo tiene lugar cuando todo es nuevo , sin historia y el origen es intrascendente . Continente americano , Nuevo Mundo . Europa esta jodida .

envia el comentari