Gaspart (Turisme de Barcelona) condemna l’atac d’Arran contra un bus turístic aquest dilluns

El president del comitè executiu de Turisme de Barcelona afirma que "és d'una gran irresponsabilitat no donar importància als incidents" i demana "tallar en sec els actes violents"

 

 

El president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha rebutjat aquest dimarts l’acció de protesta del col·lectiu Arran ahir al matí contra un bus turístic i ha afegit que “és d’una gran irresponsabilitat no donar importància als incidents”. Per Gaspart, “s’han de tallar en sec els actes violents a menys que es pretengui carregar-se un motor econòmic i social de primera magnitud com el turisme que promou la creació de milers de llocs de treball”. En declaracions des de la Xina, on es troba de viatge, ha volgut deixar clar el rebuig del sector contra aquest tipus de protestes “que perjudiquen la imatge de Barcelona com a ciutat amigable i atempten contra l’activitat econòmica”.

 

Aquest dilluns al matí, dos membres d’Arran van pujar a un bus turístic a tocar de la Vila Olímpica i van encendre pots de fum i van desplegar una pancarta amb el lema ‘Aturem la massificació turística als Països Catalans’. En el moment dels fets, el vehicle estava ocupat per una dotzena de persones però cap d’elles va resultar ferit ni el bus va patir danys materials. El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va treure ferro poc després a l’acció perquè no va “generar incidents”, mentre que el PSC, el PP i el PDeCAT van condemnar els fets.

Nou comentari