Garzón es reafirma en reclamar “neutralitat” a la monarquia

El ministre de Consum diu que no se sent desautoritzat pel seu executiu

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha reafirmat aquest dimecres les manifestacions que va fer en un tuit on acusava Felip VI de “maniobrar contra el govern democràticament elegit” i faltar al deure de “neutralitat”. En una entrevista a TVE, ha apuntat que tornaria a posar aquest twit i ha assegurat que no s’ha sentit desautoritzat en cap moment pel seu executiu. “El que vaig dir és correcte, és una defensa de la neutralitat de les institucions i especialment de la institució més blindada de la Constitució“.

Garzón ha afirmat que cap membre de l’executiu li ha retret aquell missatge però ha recordat que aquest és un govern de coalició amb “tres partits, dos espais” i “és normal” que hi hagi “discrepàncies” que en tot cas són “menors”. “Per a nosaltres amb la que està caient no és una prioritat la forma com s’elegeix el cap de l’Estat, però tenim el deure constitucional de defensar la neutralitat de les institucions”, ha sentenciat.

Garzón ha negat que el seu missatge hagi donat “armes” a l’oposició per atacar l’executiu de Sánchez. “Al contrari, l’oposició és la primera que està mermant la capacitat de la monarquia de sobreviure en el temps“. “El PP no defensa la neutralitat de les institucions, li és igual i les utilitza per tirar-la pel cap a l’adversari polític en el seu propi benefici, i cada vegada que el PP parla de la monarquia diu que la monarquia representa els valors del PP”.

Nou comentari